*Nettavisen* Sport.

Vil ha Gustavsson ut sesongen

Foto: Torgersrud, Marius (Scanpix)

Forhandlingene fortsetter tirsdag.

31.05.10 18:38

- Vi er i gang med forhandlingene, men det vil ikke komme noen avklaring i dag, sier KILs sportslige leder Morten Kristiansen til Glomdalen.no mandag ettermiddag.

Kristiansen forteller at klubben vil fortsette forhandlingene med Tony Gustavsson, men først etter formiddagsøkten på Gjemselund tirsdag.

Tony Gustavsson har kontrakt med KIL fram til 10. juni, men klokka 13.00 mandag gikk svensken i møte med KILs sportslige leder Morten Kristiansen.

Leder i KIL Toppfotball, Vidar Braaten, har et godt håp om å sikre seg Gustavsson som sjef ut sesongen.

Oppfyller kravene
- Vi har lagt fram et tilbud som vi mener oppfyller kravene til Gustavsson. To spillere vil bli hentet inn; en stopper og en angrepsspiller.

- Vi tar også opp en til to spillere fra juniorstallen. Før helgen hadde jeg et oppklarende og fruktbart møte med styret i Kongsvinger Fotball Invest, som jo eier spillerne etter den avtalen som ble skrevet da selskapet ble opprettet, sier Vidar Braaten.

- Vil investorene gå inn med mer penger?

- Det er en aksept for sportslig tilførsel, hvor Invest-selskapet er høringsinstans. Ja, det er vilje til økonomisk bistand, sier Braaten.

Styrelederen i KIL har gitt sportslig leder Morten Kristiansen fullmakt til å komme i mål med forhandlingene med Gustavsson, med støtte fra to andre i fotballstyret.

- Tony vil selv være aktiv i prosessen med å hente inn spillere, dersom han sier ja. Nå har vi ikke fått et endelig svar, men jeg tolker signalene vi har fått som positive, sier Vidar Braaten.

- Når har klubben krevd å få et svar?

- Vi håper så raskt som mulig. Hvis det skjærer seg helt, må vi ty til andre trenerløsninger. Vi ønsker altså Tony ut sesongen, med opsjon på fortsettelse, sier Vidar Braaten.

Overskudd i KIL
- Hvordan er økonomien i KIL Toppfotball per i dag?

- Apriltallene viser at vi har et overskudd, men vi har alltid usikre momenter i en slik type bedrift. Som publikumstall på hjemmekamp. Det er budsjettert med 2750 per kamp, og vi ligger på et snitt på 3.400. Kampene mot Vålerenga og Lillestrøm var bra. Hvor mange som kommer til Gjemselund utover avhenger jo av tabellposisjonen, sier Braaten. Sponsorjobbingen har vært meget bra, ifølge Braaten.

KIL Toppfotball har budsjettert med et overskudd på 368. 000 kroner ved utgangen av året. Styrking av egenkapitalen er et must, noe som er påpekt i revisjonsberetningen flere år på rad.

- I alle ledd er det fokus på kostnader. Vi reiser billigst mulig på bortekamper, for eksempel. Men det er begrenset hva en fotballklubb kan gjøre med utgiftene, hva som kan kuttes ut.

- Har reduksjon i spillerlønninger vært tema nå i vår?

- Nei. Det er alltid siste utvei, men vi har en løpende vurdering fra måned til måned hvilke tiltak vi eventuelt må foreta oss for å oppnå de ønskede, økonomiske resultatene.

Denne saken er hentet fra avisen Glåmdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.