Vil ha hevn mot Panathinaikos

ATEN (TV 2 Nettavisen): Ole By Rise innrømmer at RBK-stoltheten ble såret lørdag, da Vålerenga vant 4-1 på Lerkendal. Nå vil By Rise ha hevn. Mot Panathinaikos.

13.09.04 13:31

For selv om kampen var jevnere enn 1-4 tilsier, er det ikke normalt at RBK ryker så mye mot norske lag hjemme på Lerkendal.

- Vi hadde vel bare sluppet inn tre mål på Lerkendal i serien etter ferien. Så får vi plutselig fire i én kamp. Men Vålerenga var veldig gode. Det viktigste for oss nå er å kvitte oss med VIF-kampen, og litt såra stolthet. Og vi går til kampen mot Panathinaikos med håp om at vi kan ta med oss poeng, sier By Rise til TV 2 Nettavisen.

Gunstig
- Vi håper det er gunstig for oss å møte dem på dette tidspunktet, siden de ikke har startet seriespillet sitt ennå. Vi håper jo at deres veldig raske kombinasjonsspill ikke har satt seg skikkelig ennå. For det er et godt lag vi møter, understreker By Rise.

Han synes ikke det er en spesiell kamp han står overfor, som den første som hovedtrener i Champions League.

Mange «første»
- Nei da, jeg tenker ikke sånn. I vår var det den første treningskampen, så var det den første seriekampen, deretter den første kvalikkampen, og så den avgjørende kampen i tredje kvalrunde. Det blir veldig mange sånn «første». Og jeg har jo vært med som assistenttrener i Mesterligaen i mange år. Så dette er ikke noe nytt.

- Jeg er mer opptatt av at vi får opp aggressiviteten. Jeg har sett igjennom kampen mot VIF, samt den første timen av Maccabi-oppgjøret. Og det virker som om vi hadde omtrent de samme problemene.

- Vi ligger ikke så veldig galt i formasjonen. Men vi flytter ikke føttene fort nok. Det er ikke nok aggressivitet. Det må vi få til mot Panathinaikos. Sånne ting kan man likegodt få terpa inn i samtaler som på treningsfeltet, sier By Rise.

Litt smårusk
Både Roar Strand og Vidar Riseth er usikre i forkant av kampen. Strand sliter med en lårskade, mens Riseth har feber.

- Spillere som Roar Strand og Jan Gunnar Solli blir veldig viktige på tirsdag. De er kjappe i beina og jobber enormt. Og de er villige til å ta de offensive løpene som må til. Det er nyttige egenskaper i en slik kamp. Jeg håper at Roar blir frisk.

- Alle sier at Rosenborg kjøper så masse spillere. Men faktum er at vi har to spillere færre enn i fjor. Og 20 utespillere, pluss tre keepere må vi ha i Mesterligaen. Det er alltid skader og suspensjoner. Derfor må vi ha såpass.

- Skulle Vidar (Riseth) melde pass, så må det rokkeringer til. Det er flere alternativer, men vi må ha fart ved siden av Erik (Hoftun), understreker Ola By Rise.

Trøkk
Han er ikke bekymret for trøkket som møter dem på den veldig intime stadion i Aten.

- Nei, de fleste som er her, har vært med mange ganger før. Det er ingen som får panikk, selv om motstanderne skulle legge litt press på oss det første kvarteret.

- Man sier jo at RBK-veteranene tenner til når dogget er i gresset, og Champions League-fanfaren lyder?

- Det er muligens litt klisjé, men det er nok noe i det også, avslutter By Rise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag