*Nettavisen* Sport.

Vil ha legende til Anfield

Foto: OLAF KRAAK (Afp)

Liverpool-eierne har funnet mannen som de vil skal ta Liverpool til fordums storhet.

13.04.12 12:10

Denne uken sparket Liverpool sportsdirektør Damien Comolli. Franskmannen har sammen med manager Kenny Dalglish vært ansvarlig for klubben spillerkjøp, kjøp som i svært mange tilfeller ikke har slått til som forventet.

Nå er den nederlandske legenden Johan Cruyff (64) en av kandidatene til å ta over Comollis rolle på Anfield, melder BBC.

Imponert av Cruyff
Liverpool-eierne i Fnway Sports Group har ifølge den britiske kringkasteren ikke laget noen definitiv liste over kandidater, men BBC mener å vite at Cruyff har imponert FSG-sjef John Henry med sitt arbeid i Ajax og i mexicanske Chivas.

Cruyff trakk seg nylig fra styret i Ajax – et styre der det har vært mye krangling den siste tiden. Fire andre styremedlemmer trakk seg for en tid tilbake etter at Cruyff fikk forhindret ansettelsen av Louis van Gaal som direktør i klubben.

Cruyff skal imidlertid fortsette i en udefinert rolle i Ajax, der han skal «implementere sine fotballvisjoner i klubben», ifølge en uttalelse fra nederlenderne.

Det er ikke kjent om Cruyff kunne tenke seg jobben i Liverpool, og andre kandidater til jobben er tidligere sportsdirektør i Barcelona Txiki Begiristain og nevnte van Gaal, som har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Bayern München for ett år siden.

Johan Cruyff vant tre europacuper med Ajax som spiller tre ganger på 1970-tallet, og ble kåret til årets europeiske spiller tre ganger. Han spilte også i Barcelona, og har også trent både Ajax og Barcelona.

Tillit til Dalglish
Damien Comolli skal ifølge BBC ha blitt svært overrasket da han fikk beskjed om at han var ferdig i Liverpool på tirsdag.

Samtidig understreker eierne i Liverpool at de har full tillit til manager Kenny Dalglish.

- Vi har stor tro på Kenny. Vi føler at laget kommer til å ta store skritt i fremtiden, sier styreformann Tom Werner.

Liverpool har hatt en svært skuffende sesong og ligger nede på en åttendeplass i Premier League, ett poeng bak byrival Everton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.