*Nettavisen* Sport.

Vil ha øl-servering i Tippeligaen

Foto: Montasje Scanpix

- Feil, mener LSK-spiller Sead Ramovic.

05.10.12 21:44

MOLDE/OSLO (Nettavisen):

Debatten om alkoholservering på norske toppidrettsarrangementer er for alvor på dagsorden.

De norske hockeymesterne Stavanger Oilers fikk torsdag akseptert søknaden om å servere alkohol i sin nye hockeyarena i Stavanger.

Nå vurderer Viking å søke om samme tillatelse for neste tippeligasesong, skriver Aftenbladet fredag.

- Skjenkeløyve vil skape stemning
Børre Steenslid, som gikk fra Viking til Molde i 2011, vil at norske klubber skal få lov til å servere alkohol på tribunene under tippeligakamper. Dette vil kunne få flere til å velge å dra på stadion fremfor å se kampen på TV, mener han.

- Det har vært flere diskusjoner rundt hvordan vi skal få flere tilskuere på kampene. Jeg tenker selvfølgelig på skjenkeløyve. Det tror jeg ville ha skapt god stemning, sier Steenslid til Nettavisen.

Han trekker også frem andre faktorer som kan være med på å fylle tribunene i Tippeligaen.

- Det er jo dette med billettpriser også. Nå skal jeg ikke legge meg bort i det, men det er selvfølgelig et tiltak man bør se på. Samtidig vet jeg at det er flere som ønsker den skjenkebevilgningen, sier Molde-stopperen.

Nettavisen har de siste ukene skrevet mer om temaet her:

LSK-keeper Sead Ramovic er ikke enig med Børre Steenslid i at alkoholservering automatisk vil trekke flere folk til tribunene.

- Det sier han bare fordi han tror han ser bedre ut hvis publikum har drukket noen øl. Jeg tror heller det er viktig at man lager litt mer ut av kampene, har mer show og underholdning. Samtidig tror jeg folk kommer når nivået blir bedre, sier Ramovic til Nettavisen.

Han er tydelig engasjert i temaet, og mener også mediebransjen må ta sin del av skylden for at folk ikke kommer på kamper.

- Jeg ser på TV 2s fotballprogram på søndager (Fotballkveld), og herre min hatt så kjedelig det er. Det er selve K-en i kjedelig. Det er faktisk så kjedelig at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Alt de gjør er å snakke, snakke, snakke. Vis flere mål, vis flere sjanser, lag flere reportasjer og slutt å stille så forbanna kjedelige spørsmål, er Ramovics klare dom om hvordan man skal øke interessen for norsk fotball.

Siem negativ
Et land som har hatt stor suksess med øl-salg på tribunene, er Tyskland. Bundesligaen er den divisjonen i Europa som har høyest tilskuertall.

Danske FC København serverer også alkohol på sine hjemmekamper. I september kunne de fortelle til Nettavisen NA24 at de ikke har opplevd problemer grunnet øl-salget.

Generalsektær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, fortalte samtidig til Nettavisen NA24 at han er negativ til å blande alkohol og tribunekultur.

- Jeg tror vi skal være veldig forsiktig med å dra med alkohol i noe vi først og fremst ønsker skal være et familiearrangement. Jeg tror ikke alkohol er veien å gå for å tiltrekke flere tilskuere til kampene, fortalte Kjetil Siem til Nettavisen den gangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Denne uken kunne Nettavisen NA24 avsløre at norsk fotball kan regne med drøyt 30 millioner kroner i tapte billettinntekter sammenlignet med i fjor, dersom man tar utgangspunkt i en billettpris på 150 kroner. Tilskuersnittet har nemlig gått kraftig ned denne sesongen, og i skrivende stund har Tippeligaen et tilskuersnitt på 7.084.

Toppåret var 2007. Da hadde norsk fotball 10 516 tilskuere i snitt per kamp. Siden har det bare gått nedover.

- Pyroteknikk er bare gøy
Børre Steenslid vil ha en mer liberal holdning til stadion-kultur. Selv om han presiserer at det må være i mer kontrollerte former enn da Stuttgart-supporterne fyrte opp bluss i begynnelsen av andreomgang mot Molde, ønsker den tidligere U21-landslagsspilleren at Norges Fotballforbund skal tillate større frihet for supporterne under kampene.

- Personlig vil jeg tro at det er mer spennende å dra på kamp om man har bruk av pyroteknikk. Det mener jeg at bare er gøy. Men det er viktig at det ikke går over stokk og stein, påpeker Børre Steenslid til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Iversen/Rogalands Avis

Selv om det ble en imponerende 2-0-seier til Molde, lagde de tyske supporterne mye liv under kampen mellom Molde og Stuttgart. Selv om de var i klart undertall, kunne man høre de tilreisende tyske supporterne synge og støtte laget nesten hele kampen igjennom.

Dette er noe Molde-stopper Børre Steenslid gjerne vil se maken til i norsk fotball.

- Det er absolutt bare moro at supporterne lager god stemning. Vi skulle gjerne hatt litt mer av det i Tippeligaen. At de lager litt lyd og liv av seg, er bare artig. Vi spillere legger ikke så mye merke til det, men det bare moro for fansen, avslutter Børre Steenslid til Nettavisen.

Les også disse sakene i Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.