*Nettavisen* Sport.

Vil ha videodømming

Foto: Dave Thompson/AP (Scanpix)

Premier League-ledelsen ønsker å innføre videodømming på engelske baner. Nå ber de Fifa om tillatelse.

21.11.06 12:46

Diskusjonen om bruk av video for å assistere dommerne våknet til live sist helg etter en lang rekke kontroversielle avgjørelser i Premier League.

Spesielt ble Blackburns hjemmemøte med Tottenham skjemmet av mange dommertabber. Etter kampen kritiserte både Blackburn-manager Mark Hughes og Spurs-sjef Martin Jol dommer Phil Dowds kampledelse.

Permier League-direktør Richard Scudamore har lenge vært en tilhenger av å innfører målkamera. Nå ønsker han at Fifa skal åpne for dette.

Dommer-sjef Keith Hackett har fått i oppdrag å skrive rapporten som også tar til orde for å benytte moderne teknologi til å avklare andre viktige situasjoner.

- Til syvende og sist er det opp til Fifa. Det vi gjør er å forfatte et skriv som legges frem for Fifa-ledelsen i januar. Her søtter vi forslaget om å åpne for bruk av videodømming, sier Premier League-talsmann Dan Johnson til Sky News.

- I tillegg håper vi å starte en debatt om rundt hvilken nytte fotballen kan ha av at vi åpner for mer utstrakt bruk av videodømming.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.