Gå til sidens hovedinnhold

Vil holde på matchvinner Gravesen

Everton imponerer, og tok en ny sterk seier borte mot Birmingham. Nå håper manager David Moyes at Thomas Gravesen vil skrive ny kontrakt.

Før sesongen hadde mange tippet Moyes’ lag på nedrykksplass, og så ble stortalentet Wayne Rooney solgt.

Nå ligger Everton og lurer bak den suverene tetduoen Chelsea og Arsenal. Hvordan er dette mulig?

- Vi bryr oss ikke om hva folk tenker, sa lørdagens matchvinner Thomas Gravesen til Sky Sports etter kampen.

- Vi vet hva vi kan, og vi tror sterkt på dette laget, forklarte Gravesen. Og samholdet og troen på egne ferdigheter har nå ført de blå fra Liverpool til fem borteseire allerede i høst.

Når en legger til poenget de skaffet seg på Old Trafford mot United, blir det 16 bortepoeng hittil. I hele fjorårssesongen tok de ti.

Ønsker å spille i Europa
I en tett og duellfylt kamp kunne Birmingham fort ha stukket av med alle poengene. Men det lyktes ikke angriperne å få puttet ballen i mål.

Dermed ble Thomas Gravesens velplasserte straffespark den avgjørende scoringen. Muzzy Izzet hadde reddet ballen med hendene på streken, som om han skulle blokkere en smash i volleyball. Det røde kortet var uungåelig.

Danske Gravesen har signalisert at han vil spille fotball i Europa neste år. Kontrakten hans går ut ved sesongslutt, og Evertons mulighet til å få beholde midtbanedynamoen ligger i å kvalifisere seg for enten Champions League eller UEFA-cupen.

- Han har gjort det klart at han vil spille for et lag i Europa. Hvis han går noe sted, blir det til et lag som har sjansen til det, sa Moyes til Sportinglife lørdag.

- Vi roper ikke høyt om sånne ting, men vi kan ha en like god sjanse som hvem som helst andre til å klare det, sa en fornøyd Moyes etter seieren.

Og med tanke på måten Gravesen svinger taktstokken på sentralt på midten, vil hans navnetrekk på en ny kontrakt være gull verdt for Everton.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter