Vil ikke ha EM-ballen

Foto: SCANPIX / RAFA RIVAS / AFP PHOTO

Den offisielle Euro 2004-ballen som skal brukes under sommerens mesterskap ble testet i Spanias landskamp mot Peru onsdag. Spillerne var mildt sagt lite fornøyd med lærkulen.

- Siden den ikke har noen sømmer, oppfører den seg svært merkelig. Ballen er fryktelig, det er vanskelig å kontrollere den og å sentre den, sier Spanias landslagssjef Inaki Saez til Reuters.

- Ikke en ball
Spania vant vennskapskampen 2-1, men både trenere og flere av spillerne har uttrykt seg negativt om Roteiro-ballen, som er utviklet og produsert av Adidas.

- Det vanskelig å forstå at de kan kalle dette en ball. Den løfter seg veldig lett, og følger ikke en naturlig ballbane, sier Betis-ving Joaquin.

- Den er som en badeball. Jeg liker den ikke i det hele tatt, for å sende den dit du ønsker må du skyte veldig hardt, sier Real Madrid-stjernen Ivan Helguera.

Beckham-skryt
Uttalelsene står i sterk kontrast til lagkamerat David Beckhams syn på fotballen. Engelskmannen sa han var en stor tilhenger av Roteiro-ballen, da han var involvert i utprøvingen av den i Madrid.

- Det viktigste for meg er å kunne stole på at ballen går nøyaktig dit jeg vil ha den. Den nye Roteiro-ballen responderer svært bra på foten min. Jeg har merket meg at presisjonen på cornerne, pasningene og frisparkene mine er forbedret, sier Beckham.

- Til og med lyden av foten som treffer ballen er bedre. Ingen har noen gang sett noe slikt før, mener superstjernen.

Beckham, som er et av Adidas viktigste sponsorobjekter lover keeperne tøffere tiden med det nye leketøyet.

- Den er veldig bra å sparke, og blir en flott ball å spille med. Keeperne kommer til å få det vanskelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.