*Nettavisen* Sport.

Vil innføre «Rooney-regelen» i engelsk fotball

Huddersfield-manager Chris Powell (midten) er bare én av to fargede managere i den engelske Football League.

Huddersfield-manager Chris Powell (midten) er bare én av to fargede managere i den engelske Football League. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Engelsk ligafotball vil ha flere fargede managere.

10.10.14 06:55

Den engelske ligaen er ikke fornøyd med at kun to av managerne er fargede.

Football League representerer 72 klubber i Championship, League One og League Two.

Kun Keith Curle (Carlisle) og Chris Powell (Huddersfield) er fargede. Nå vil den engelske ligaen jobbe aktivt for å øke antall trenere med farget, asiatisk eller minoritetsbakgrunn (BAME).

– Underrepresentasjonen av BAME-managere og trenere i den profesjonelle fotballen er en veldig viktig sak. Vi har sett denne ubalansen lenge, men har ikke klart å finne en verdig løsning, sier ligaformann Greg Clarke.

Nå vurderer en å innføre den såkalte «Rooney-regelen» fra amerikansk fotball, som krever at minst én person med farget eller etnisk bakgrunn skal intervjues når en managerjobb blir ledig.

– Rooney-regelen er blitt foreslått som en mulig vei fremover, men inntil vi har hatt en fullverdig gjennomgang av saken, er vi åpne for alle mulige løsninger, sier Clarke.

– Den store utfordringen er å øke representasjonen på alle nivåer og sørge for at alle har like gode muligheter til å få trenerjobb, uansett bakgrunn, mener Clarke. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.