Vil kjøpe United for ni milliarder

Foto: (Scanpix)

Det er i alle fall drømmen.

02.03.10 10:13

Alle er ikke like glade i sine amerikanske eiere i Premier League. Liverpools misnøye med sine amerikanske eiere er velkjent. Manchester United-fansen misnøye er på samme nivå. Mandag kveld ble det imidlertid kjent at en nær venn av blant annet Alex Ferguson er blant dem som nå ønsker å få kloa i Manchester United.

Rett og slett for å redde klubben.

Fergusons venn, Jim O´Neill, skal foreløpig ikke ha vært i kontakt med Ferguson om oppkjøpet, men han skal være en av de sentrale i en gruppe som nå har startet med møtevirksomhet for å samle penger og investorer slik at de kan lykkes med oppkjøpet.

For å få kloa i United regner de med å måtte skaffe om lag ni milliarder kroner.

Foruten O´Neill var også Keith Harris, administrerende direktør i Seymour Pierce, og Mark Rawlinson, senior partner i Freshfields, advokatfirmaet som ga råd til United i forbindelse med at den amerikanske Glazer-familien overtok klubben i 2005. I tillegg skal kjente finansfolk som Paul Marshall, formann i Marshall Wace, og Richard Hytner, viseformann i Saatchi & Saatchi, være sentrale.

Les også:United og Liverpool legger hatet til side

Planen er at disse aktørene skal bruke sine kontakter til å få med seg superinvestorer på laget. Investorer som altså minst kan bidra med ni milliarder kroner. Gruppen mener faktisk, ifølge The Times, at det skal være mulig å få kjøpt Manchester United fra Glazer-familien. Det er imidlertid trolig at amerikanerne kommer til å kreve om lag ti milliarder for å selge.

Den nye gruppa, som går under navnet «the Red Knights» skal også ha støtte fra Manchester United Supporters Trust (MUST), gruppen som jobber for å ivareta klubben på en helt annen måte enn den Glazer-familien har stått for. Etter at det ble kjent at United haren gjeld på nærmere sju milliarder kroner har MUST-støtten blant normale United-supportere også økt betraktelig.

En talsmann for Glazer-familien sa, etter at «the Red Knights» ble kent, at Manchester United ikke er til salgs. Det samme sa de i desember da en kinesisk gruppe sa seg interessert i å kjøpe klubben.

Men som en TV-kanal sier det - siste ord er nok ikke sagt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag