*Nettavisen* Sport.

Vil låne ut Finne: - Norge er helt uaktuelt

LITE SPILLETID: Bård Finne kan bli leid ut i januar. Foto: Imago/thomas Zimmermann (All Over Press)

Den norske spissen trenger spilletid.

06.01.15 13:15

Det tyske fotballmagasinet Kicker skriver tirsdag at Köln vurderer å leie ut sin norske spiss, Bård Finne. Klubben ønsker at han skal få mer spilletid.

Finne gikk til Köln fra Brann i 2013, men har ikke fått så mye tid på banen som er ønskelig. Nå er både klubb og spiller positiv til en utlånsavtale.

- Det ville vært bra om han får mer spilletid, sier trener Peter Stoeger.

Kicker skriver videre at Köln er villig til å gå i samtaler om en utlånsavtale for spissen, men at det må være en klubb som kan tilby det Finne trenger.

- Ikke negativt
Agent Stig Lillejord presiser det samme overfor Nettavisen.

- Dette var noe vi diskuterte med klubben i desember. Det er selvfølgelig ikke negativt om det skulle bli et utlån. Bård er i en situasjon der han står mellom to lag, han er med i troppen til A-laget, men spiller lite. Reservelaget spiller på et nivå som er altfor lavt, sier agenten på telefon til Nettavisen.

- Er det gjort noe konkret?

- Konkret og konkret, vi fører samtaler med klubben og vil finne en løsning som er riktig for Bård. Alle forutsetninger må ligge til rette i en eventuell ny klubb. Treneren må også ha riktig innstilling for bruken av Bård. Det er ingen hensikt å dra til en ny klubb, om han ikke får spille fast, sier Lillejord.

- Ikke til Norge
- Er Norge aktuelt?

- Norge er ikke et tema. Det er ikke aktuelt. Det er for lavt nivå, sier Lillejord.

Agenten kan fortelle at unggutten trives godt i Tyskland og Köln, men at han trenger spilletid for å ta ytterligere steg på fotballbanen og bli bedre.

- Han trives veldig godt. Han har en god treningshverdag. Vi stresser ikke nå, men tenker langsiktig på karrieren hans. Det er ikke sunt å sitte for lenge uten å spille kamper. Dette har vi diskutert med klubben, sier agenten.

- Vi konkluderte at døren er åpen for et lån, men ikke definitivt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag