*Nettavisen* Sport.

Vil satse på unge engelske spillere i Premier League

Foto: Getty Images / All Over Press

- Vi må sette ord på de problemene vi sliter med i engelsk fotball.

14.07.13 13:02

Greg Dyke, den nyvalgte presidenten i Det engelske fotballforbundet (FA), vil ha flere unge engelske spillere på de beste lagene.

Han har også som målsetting å styrke landslaget. Dette er oppgaver han kommer til å gå løs på umiddelbart.

66-åringen etterfulgte David Bernstein i forrige uke, og han la fram sine tanker på et seminar for trenere på St. George Park lørdag. Det var den første offisielle oppgaven han hadde som FA-president, og han benyttet sjansen til å lufte sine tanker.

- Vi er vel alle enige i at det er viktig å ha et landslag med suksess. Forrige gang vi triumferte med landslaget var i 1990, så vi må finne ut hva som skal til for å få et godt og suksessfylt lag opp å gå igjen, sa han.

I 1990 spilte England semifinale i VM, men etter det har ikke engelske landslag vært i nærheten av slik suksess.

Vanskelig
- Det er helt klart at unge engelske spillere er viktige for framtiden, ikke minst for utviklingen av landslaget. Spørsmålene vi må stille oss er derfor om og hvordan vi kan utvikle vår unge spillere, og nummer to: Hvordan kan vi gi dem tilstrekkelig spilletid i de beste klubbene? Det siste ser ut til å være vanskeligst å løse, sa han.

- Noen klubber vil si at engelske spillere ikke har samme gode teknikk som spillere fra andre kontinenter, men det er mange som sier til meg at slike påstander ikke holder mål. Derfor lurer jeg på hvor ikke flere unge engelske spillere er attraktive og får spilletid på de beste lagene, sa Dyke.

Han har tidligere vært generaldirektør i BBC, og før han overtok som president i FA, satt han som styreleder i 1. divisjonsklubben Brentford.

- De sakene jeg har tatt opp som gjelder landslaget og bruken av unge engelske spillere, må settes på dagorden. Dette er saker vi må gi full oppmerksomhet, mente han.

Problemer
Han sa at engelsk fotball er en suksesshistorie på mange områder, men det finnes også store problemer. Landslaget er ikke bra nok, og unge engelske spillere faller utenfor på grunn av bruken av utenlandske spillere. Dette vil Dyke ha satt en stopper for.

- Vi må sette ord på de problemene vi sliter med i engelsk fotball. Foreløpig er jeg i en innkjøringsfase. Jeg ser meg rundt, jeg snakker med folk og jeg forsøker å lære.

- Jeg mener også at det ikke er nok bare å ha en plan for å løse problemene. Det som er vanskelig er å gjennomføre slike planer. Jeg ser allerede nå, etter en uke i denne jobben, at vi står foran tøffe oppgaver, sa Greg Dyke.

- De siste tre årene har jeg jobbet som klubbpresident. Jeg vet derfor at når vi vinner, ja, da er også klubbledelsen populær, men når det blir tap, synker populariteten raskt. Det er det vi må forholde oss til i fotballen. Så enkelt er det, sa den nyvalgte FA-presidenten lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.