*Nettavisen* Sport.

Vil skape mer elendighet for Brann

Olafur Örn Bjarnason. Trener for FK Fyllingsdalen. Møter gamleklubben Brann i cupens 3. runde. Foto: Trond Roger Nydal (BA)

Olafur Örn Bjarnason møter gamleklubben i cupen.

Olafur Örn Bjarnason er den utlendingen med flest kamper for Brann. Nå vil han skape mer elendighet i gamleklubben, skriver BA.

- På en normal dag for begge lag, skal Brann slå oss. Så enkelt er det, men vi kan vinne likevel, sier treneren for 2. divisjonslaget FK Fyllingsdalen.

Solen skinner i Bergen, og tilværelsen i byen han forlot i 2010 er god. En kar, som allerede har inntatt morgendrammen, gir klar beskjed om hva han syns om Brann til den gamle stopperkjempen. Tydeligvis uviss om at det er blitt en stund siden 39-åringen hadde på seg den røde drakten.

Tapte mot Fyllingen
Det går ikke så bra med gamleklubben Brann. Det gjorde det heller ikke i 2010, da Bjarnason var med på å ryke ut av cupen for Fyllingen på Varden. Samme sted der FK Fyllingsdalen skal ta imot eliteserielaget i morgen kveld.

- Vet du hva? Jeg husker ikke så mye av den kampen. Det er vel et minne jeg har fortrengt, ler Bjarnason når han tenker på en av sine siste av de 213 offisielle kampene han fikk for morgendagens motstander.

Tapet ble mer alvorlig for sjefen hans den gang. Steinar Nilsen måtte gå fra jobben.

- Det lå mer bak den avgjørelsen enn cuptapet, sier Bjarnason, uten å ville utdype.

Den tidligere midtstopperen var sentral i spillergruppen da det skjedde, selv om han var på vei ut stadionportene selv.

Drømmen om Brann
Sommeren 2010 dro islendingen hjem for å lede redningsaksjonen for å holde moderklubben Grindavik oppe i øverste divisjon. Det klarte han, og trenerdrømmen var i gang.

I ett av sine siste intervju før han dro, fortalte Bjarnason at han hadde en drøm om en gang komme tilbake til Bergen. Han ville bli Brann-trener.

- Ja, jeg sa nok det, og det var følelsesladet å dra fra Brann og byen her, smiler han.

Han kom tilbake til Bergen, men ikke til Brann. Det ble FK Fyllingsdalen og 2. divisjon.

- Jeg er ikke klar for å bli Brann-trener på dette tidspunktet i karrieren, men jeg skjønte at hvis jeg skulle fortsette å utvikle meg som trener – få en karriere utenfor Island – ja, da måtte jeg reise ut. Jeg kunne blitt trener for en islandsk klubb også, men da hadde jeg aldri kommet meg ut, mener Bjarnason.

- Vil lengst mulig
Drømmen om å bli Brann-trener lever kanskje ennå, men ikke like klart.

- Når en er trener eller spiller tror jeg ikke så mye handler om klubb. I hvert fall ikke for meg. Det handler mer om nivå, og jeg vil trene på et høyest mulig nivå. Om det blir Brann en gang vil tiden vise, sier han.

Karrieren i Fyllingsdalen har i hvert fall startet bra. Selv var 39-åringen usikker på laget sitt nivå, til tross for at han hadde rådført seg med tidligere lagkamerater og trenere før han takket ja til jobben på Varden.

Drømmestart på Varden
- Jeg måtte bruke tid på å bli kjent med spillerstallen. Vi mistet flere sentrale spillere før denne sesongen, og da tok klubben et valg om å satse på de yngre spillerne som kom opp. Stammen fra juniorlaget som vant NM forrige sesong, sier Bjarnason.

Starten har vært solid. Fyllingsdalen ligger poenget bak serieleder Vidar, og har kun ett tap så langt. Det kom sist lørdag mot Ålgård borte, og irritasjonen over det tapet er ennå ikke forsvunnet når BA snakker med ham.

- Det var en kamp vi like gjerne kunne vunnet, mener treneren.

Hans kollega i Brann, Rikard Norling, har allerede rukket å kjenne på den følelsen flere ganger denne sesongen.

- Brann har hatt mye stang ut denne sesongen. De har kjempet i en konstant motbakke, og det er tøft. Jeg syns det er mange positive ting med laget, og jeg tror det kommer til å snu. Jeg håper virkelig på det. Hele Fotball-Bergen er tjent med at Brann gjør det bra, men jeg skal gjøre det jeg kan for at vi vinner cupkampen. Det er jobben min nå, sier Bjarnason diplomatisk.

- Forsvaret er ikke like stødig som i din tid?

- Nja, jeg kan da huske at vi gjorde en del feil i forsvaret da jeg spilte også, ler han.

Bjarnason spilte i Brann fra 2004 til sommeren 2010.

Denne saken er levert av BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.