RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skrive afrikansk trenerhistorie

Kwesi Appiah leder Ghana i VM.
Kwesi Appiah leder Ghana i VM. Foto: Michael Kooren (Reuters)
Kwesi Appiah og Stephen Keshi vil bryte barrierer.

Ingen afrikansk trener har klart å lede et lag videre fra gruppespillet i fotball-VM. Nå vil Kwesi Appiah (Ghana) og Stephen Keshi (Nigeria) bryte barrierer.

Siden Abdelmajid Chetali (Tunisia) i 1978 ble første afrikanske trener i et VM-sluttspill, har alle elleve afrikanske trenere feilet i jakten på avansement fra gruppespillet.

Kun med europeiske trenere har afrikanske lag kommet til kvartfinale. Russeren Valerij Nepomniatsji ledet Kamerun til kvartfinalen i 1990, mens franskmannen Bruno Metsu og serberen Milovan Rajevac klarte det samme med henholdsvis Senegal (2002) og Ghana (2010).

– De hvite kommer kun til Afrika på grunn av pengene. De gjør ingenting som vi ikke kan, sier Keshi.

– Når en afrikaner får jobben, må han vinne alle privatkampene, afrikamesterskapet og VM. De hvite får ett år til å tilvenne seg og lære landet og spillerne å kjenne. Det er uprofesjonelt, mener Keshi.

Appiah snakker ikke bare om å komme til cupspillet, men mener «Black Stars» kan vinne årets VM i Brasil.

– Ghana har en sterk tropp, og jeg tror vi kan gå veldig langt, faktisk også bli verdensmestere. Afrikansk fotball er på vei opp, og andre land fra vårt kontinent kan også gjøre det bra i Brasil, mener Appiah. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere