*Nettavisen* Sport.

Vil slutte på grunn av fotballvold

Foto: Reuters/scanpix

To Inter-spillere ble overfalt av fans på flyplassen lørdag. Nå vil trener Roberto Mancini slutte.

10.04.06 19:11

Roberto Mancini har fått nok av italiensk fotball. Søndagens voldsangrep på Javier Zanetti og Cristiano Zanetti var dråpen som fikk begeret til å renne over for Inter-treneren. Interspillerne ble slått og sparket av fans da de ankom flyplassen Malpenza i Milano.

- Det har fremskyndet mitt ønske om å reise utenlands. Når jeg er ferdig med Inter vil jeg forlate Italia, det er helt sikkert, sa Mancini mandag ifølge Reuters.

- Å spille og å ha det gøy, som er hva fotball handler om, er ikke lenger mulig. Du kan ikke vinne eller tape og bare tenke på hva som skjer på banen, dessverre må du tenke på andre ting også, la Mancini til.

Inter vant 2-1 over Ascoli i lørdagens kamp, men ble noen dager tidligere slått ut av Villarreal i Champions League. Rundt 50 Inter-supportere møtte opp på Malpenza i formiddagstimene søndag for å få utløp for sitt raseri etter Villarreal-tapet.

De fleste nøyde seg med å rope fornærmelser, men stemningen forverret seg på parkeringsplassen. Javier Zanetti og Cristiano Zanetti ble slått og sparket av en liten gruppe supportere før politiet fikk kontroll over situasjonen. Ingen av spillerne ble alvorlig skadet.

Presidenten i det italienske fotballforbundet mener den fotballgale nasjonen må gjøre noe med den rådende fotballkulturen.

- Dette var en barbarisk episode, et tilfelle av intoleranse og dum vold som motiveres av de hysteriske tilstandene i fotballen i Italia. Vi trenger en kulturell revolusjon. Vi må lære oss å tape med verdighet. Men jeg er redd det vil ta en generasjon, sa Sergio Campana til Radio Anch'io.

Overvåkingskameraer skal ha fanget opp overfallet, og ifølge politisjef Enzo Ricciardi vil gjerningsmennene kunne bli identifisert.

- Vi har bevis nok til å kunne identifisere noen av de som var involvert, fortalte Ricciardi til La Gazzetta dello Sport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag