*Nettavisen* Sport.

Vil spille med Rooney igjen

Foto: (AP/Scanpix)

Carlos Tévez skulle gjerne hatt Wayne Rooney tilbake som spissmakker.

09.11.10 13:43

I fjor sommer forlot Tevez Manchester United til fordel for byrival City. Samtidig tok kompaniskapet med Wayne Rooney slutt. Argentineren ser imidlertid ingen grunn til å legge skjul på han helst ville hatt Rooney ved sin side – i lyseblå drakt.

– Wayne er en spiller med store kvaliteter. Han var en god lagkamerat og venn i United, og han er en sånn type det er bedre å ha på laget enn som motstander, sier argentineren til Sky Sports.

– Best i England
Kanskje øynet Tevez muligheten for et gjensyn med sin tidligere kompis da overgangsryktene raste som verst rundt Rooney i forrige måned. Engelske medier spekulerte høyt i at måljegeren var på vei bort fra Old Trafford – og lanserte City som en meget hissig beiler.

Sagaen endte imidlertid med at Rooney satte navnet sitt på en ny femårskontrakt med Manchester United.

Tevez beklager den avgjørelsen, men forstår samtidig sin gamle venn.

– I mine øyne er han den beste spissen i England de siste årene. Jeg ville selvfølgelig likt om han kom hit, men det var komplisert for ham å forlate United. Så vi får konsentrere oss om oss selv, sier argentineren.

Får støtte av Evra
Tevez ber om å bli trodd på at han selv ikke angrer klubbskiftet i fjor sommer.

– Jeg gjorde en forandring, og så langt angrer jeg ikke. Vi er profesjonelle spillere og må ta avgjørelser som er riktige for oss. Samtidig innser jeg at ikke alle forstår valget mitt, sier han.

Onsdag braker nettopp City og United sammen til klassiske byderby i Manchester. Tevez leder de lyseblå troppene, men behøver ikke bekymre seg for å se Rooney på motsatt banehalvdel. Sistnevnte oppholder seg i USA for å restituere seg etter skade.

Foran storkampen nedtoner imidlertid begge lags spillere betydningen av rivaliseringen mellom klubbene.

– Vi er ikke oppslukt av United. Vår utfordring er å gjøre det bedre enn i fjor, og kanskje kan vi passere naboene våre. Det er målet, sier Tevez – og får støtte av tidligere lagkamerat Patrice Evra.

– Slår oss aldri
– Skulle vi slå Manchester City, er det et godt resultat for United. Det vil bli som vanlig, ikke så veldig spesielt, sier han.

At rivaliseringen plutselig skulle være blåst bort, er imidlertid ikke spesielt sannsynlig. Så sent som i januar gikk Manchester City-sjef Garry Cook hardt ut og gjorde det at klart at alt var et spørsmål om «ikke hvis, men når vi slår United igjen».

Fem dager senere ble City utslått av ligacupen, mot nettopp United.

– De sier alltid sånt, men slår oss aldri, sier Patric Evra. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.