*Nettavisen* Sport.

Vil unngå nytt Hangeland-mareritt

Foto: AFP/Scanpix

Sir Alex Ferguson varsler revansje.

21.08.10 10:35

Manchester Uniteds to siste møter med Brede Hangeland har vært de reneste marerittene. Søndag er det duket for revansje.

Sir Alex Ferguson bruker riktignok ikke ordet revansje før bortekampen på Craven Cottage søndag, men har ikke glemt de to siste turene til Vest-London.

- Vi har hatt litt kaotiske opplevelser på Craven Cottage de siste årene, konstaterer skotten.

I mars 2009 tok han med seg troppene til London bare dager etter at klubben hadde lidd et ualminnelig smertefullt 4-1-nederlag mot Liverpool på eget gress. Kjerringa skulle reises mot Fulham, men i stedet ble vondt bare verre.

Paul Scholes ble utvist allerede etter 18 minutter for en hands i feltet, og Fulham tok ledelsen på det påfølgende straffesparket. Etter pause økte hjemmelaget – før Wayne Rooney ble annenmann i dusjen rett før full tid.

Forsvarstrøbbel
Rett før jul i fjor var de røde tilbake i London, og igjen ble Sir Alex tildelt en real nesestyver fra Brede Hangeland & co. United ble sendt hjem med 0-3 i bagasjen – sesongens styggeste tap.

Det hører med til historien at United kom til London med et skadeskutt forsvar – og stilte med Richie De Laet, Darren Fletcher og Michael Carrick i den bakre fireren fra start. Sånt gjør man ikke ustraffet – i hvert fall ikke på Craven Cottage.

Der raknet det. Noe reserveforsvar blir det imidlertid ikke snakk om på Craven Cottage denne gangen. Bortsett fra langtidsskadde Rio Ferdinand har Ferguson sine beste menn tilgjengelig.

Så vil tiden vise om det holder til å revansjere de to siste årenes fadeser i London.

Verdifull erfaring
Samtidig har det også skjedd ting i Fulham siden sist. Roy Hodgson har forlatt managerstolen til fordel for en gammel United-kjenning og Ferguson-elev, Mark Hughes.

Sistnevnte kommer fra trenerjobben i Manchester City, der rammevilkårene var ganske annerledes enn i klubben til Brede Hangeland. Sir Alex Ferguson mener imidlertid at Hughes kan hente fram verdifull erfaring fra tiden som Blackburn-sjef.

- Mark hadde en liten stall i Blackburn. Erfaringene han fikk der blir ideelle for ham i Fulham. Du kan gjerne si at det er ganske like klubber i størrelse, sier skotten.

Hughes, som spilte sju år under Ferguson fra 1988 til 1995, trente Blackburn fra 2004 til 2008.

- Skjer ikke igjen
Sir Alex er full av beundring for det Roy Hodgson utrettet med Fulham forrige sesong.

- Med en liten stall sto de nærmest bak et mirakel. De spilte 63 kamper og endte opp i Europaliga-finalen i Hamburg. Det var en fantastisk sesong, men jeg tror ikke det skjer igjen, lyder skottens dom.

I Fulham-leiren har man ikke tenkt å gi ved dørene søndag – og hungeren etter en ny United-skalp er stor.

- Vi har hatt et par fantastiske seirer mot dem de siste sesongene, og forhåpentligvis kan vi fortsette den trenden. Det blir en vanskelig kamp, men vi gleder oss, sier midtbanespiller Simon Davies.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.