RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vise seg fra en bedre side

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)
Rosenborgs nyervervelse Mohammed-Awal Issah lover å vise seg fra en bedre side defensivt utover høsten.

Oslo (ANB): Midtbanesliteren ble hentet inn for å være en defensiv trygghet i midtbaneleddet til Jan Jönssons Rosenborg i høstsesongen. Etter en brukbar premiere mot Molde har det stort sett gått nedover for ankeret.

I cupkampen mot Aalesund røk han på en totalt unødvendig utvisning, som kan ha kostet klubben videre avansement, og mot AEK Larnaka gjorde han seg kun bemerket da han lagde et svært unødvendig straffespark.

Oppvåkning
Det har rett og slett virket som Issah har slitt med å finne sin rolle i laget. Han har ønsket å imponere både som stabilisator og ballvinner, samtidig som han ønsket å vise at han har offensive kvaliteter. Det har ført til at han har havnet i ingenmannsland – og helt utenfor den posisjonen Jönsson hadde sett for seg ghaneseren i.

De siste treningsøktene har treneren hatt mye fokus på å styre og rettlede sin nye midtbanemann. Dette for å skape en større trygghet i midtbaneleddet generelt og hos Issah spesielt.

Samtidig fikk spillerne rundt Issah beskjed om hvordan de skal ligge i presset når motstanderne har ballen.

- Det er lettere for ham å ta ut posisjonen som trengs dersom det er et bra press ellers. Det gikk en hel del på Issah og tydelighet i forsvarsspillet. Jeg vil at han skal ha mye ball, sier Jönsson til Adresseavisen.

- Det blir mye lettere for meg om jeg skjønner mer av hva som kreves defensivt. Jeg har kvaliteter framover også, men forsvarer vi oss godt kommer det. Treningsøkten var opplysende for meg. Det får meg til å bli tryggere på hva jeg skal gjøre, sier midtbanespilleren selv til Adresseavisen.

Bakenga fra start?
Mye tyder også på at Mushaga Bakenga får en sjelden sjanse fra start mot Odd mandag kveld. Bakenga virker å være tiltenkt en rolle på venstre kant.

- Han er i positiv utvikling i forsvarsjobben, og er blitt flinkere til å utnytte farten sin og kommer på tydeligere løp. Jeg har fått for lite av det fra ham foreløpig, men nå kommer det mer og mer. Mush har en stigende formkurve, sier Jönsson til avisen.

Bakenga startet sesongen som spiss i Rosenborg, og gjorde seg bemerket ved å score klubbens to første mål i år, men siden den gang har det blitt mye benkesliting på unggutten.

- Vi har snakket mye sammen om hva jeg må bli bedre på, og det har handlet om akkurat det. Jeg har jobbet mye med det å få brukt styrkene mine mer, sier Bakenga til Adressa.

Rosenborg ligger på en svært skuffende niendeplass før kveldens kamp. Odd ligger fire poeng bak på en 13. plass. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere