RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vilhjálmsson reddet Rosenborg


MATCHVINNER: Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson (midten) og lagkameratene kunne juble for scoring mot Mjøndalen.
MATCHVINNER: Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson (midten) og lagkameratene kunne juble for scoring mot Mjøndalen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Serielederen slet mot Mjøndalen på Lerkendal.

ROSENBORG - MJØNDALEN 1-0:

Rosenborg har spilt glitrende angrepsfotball de siste ukene, men mot et defensivt Mjøndalen-lag slet trønderne med å få hull på byllen.

Det gjorde de helt frem til det sto 62 minutter på kampuret.

For etter mye frem og tilbake fikk Anders Konradsen kriget ballen igjennom forsvarsleddet til gjestene og til Matthías Vilhjálmsson. Spissen fikk akkurat stokket beina tidsnok til å sende ballen forbi Mjøndalens sisteskanse og i mål.

Flere mål ble det ikke, dermed kunne trønderne juble for sin sjette strake seier i Tippeligaen.

- Vi spilte ikke en god kamp i dag. Mjøndalen sto veldig lavt i dag og hadde en plan med det. Det var vanskelig å bryte seg igjennom. Vi fikk imidlertid tre poeng og det er det som er det viktigste, sier Vilhjálmsson til TV 2.

- Var målet ditt litt tilfeldig?

- Ja, det var flaks. Det tok litt tid og så fikk jeg den over på venstrebeinet. Det var deilig å se den gå inn, forteller spissen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Matthías Vilhjálmsson (t.v.) ble matchvinner mot Mjøndalen.

Solid defensivt
Mjøndalen hadde en klar plan om å stå solid defensivt mot Rosenborg på Lerkendal søndag kveld, og det klarte de.

For bruntrøyene lå lavt og kompakt i førsteomgang, mens RBK slet med å skape målsjanser før hvilen.

Etter sidebytte fikk hjemmelaget opp tempo i spillet og kom seg til noen halvsjanser. Til slutt kom også scoringen for serielederen.

Vilhjálmsson-scoring
En drøy time var spilt da innbytter Pål André Helland fikk lagt ballen igjen til Jonas Svensson. Sistnevnte fikk lobbet ballen inn i feltet, men lærkula kom seg ikke igjennom forsvarsfireren til gjestene.

Konradsen var raskt frempå for å få kontroll på returen og fikk kriget den igjennom til Vilhjálmsson. Litt heldig fikk spissen sparket ballen forbi sisteskansen og i mål.

Etter scoringen var det fremdeles vertene som styrte kampen, men Mjøndalen kom seg til et par farligheter uten at de fikk betalt med tellende resultat.

Heller ikke Rosenborg klarte å notere seg for flere scoringer i målprotokollen, dermed tok trønderne tre nye poeng og har fremdeles sju poeng ned til Stabæk som jager nærmest på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere