Villa henter gjerne Zamora

Foto: Scott Heavey (Getty Images / All Over Press)

Bobby Zamora er ute i kulden i Fulham. Flere klubber står nå i kø for å sikre seg kraftspissen.

Oslo (ANB): Bobby Zamora (30) og manager Martin Jol er ikke direkte perlevenner. Fredag endte et møte mellom partene iskaldt, skriver en rekke britiske medier. Zamora fikk ikke engang være med til Wales for å ta fatt på kampen mot Swansea på Liberty Stadium i helga.

- Zamora er trolig ikke den beste spilleren å ha på benken, så jeg valgte å spare ham til de viktige kampene neste uke, uttalte manager Martin Jol etter kampen.

- Jeg bestemte meg for å bruke Andy Johnson på topp fordi han jobber bra på trening, fortsatte han.

Kampen endte 0-2.

Fulham har en viktig kamp mot danske OB i Europaligaen kommende onsdag. Vinner de den, er de videre fra gruppespillet.

Forsøkte i 2010
På spørsmål om Zamora fortsatt har en framtid i Fulham, svarte Jol følgende:

- Jeg trenger alle mine spillere.

Aston Villa, Queens Park Rangers og Sunderland nevnes nå som de største favorittene til å sikre seg 30-åringens tjenester.

Villa-manager Alex McLeish forsøkte å hente spissen som Birmingham-manager i 2010, men den gang valgte Zamora å skrive under en ny kontrakt med Fulham. Men da hadde Fulham en annen manager, og ting så litt annerledes ut for kraftspissen.

Villa vil forsterke
McLeish har uttalt at han ønsker seg en høyreback, en midtbanespiller og en spiss når overgangsvinduet åpner i januar. I følge engelske medier er Zamora hans førstevalg på topp.

Spissen har nok fortsatt ambisjoner om å være med i EM-troppen til Fabio Capello denne sommeren. Skal han ha mulighet til det, må han spille. Spissen står med to landskamper for England siden debuten i fjor – sist mot Sverige i november i år.

Zamora har for øvrig ikke scoret over ti ligamål på én sesong siden han gikk fra West Ham til Fulham i 2008.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.