RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Villa-oddsen raser på Solskjær

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen er nå storfavoritt til å bli Aston Villa-manager.

Helt siden det ble kjent at Ole Gunnar Solskjær var aktuell som manager for den engelske klubben Aston Villa, har nordmannen vært brennhet i mediene.

Aviser og nettaviser - både norske og internasjonale - har gitt den tidligere Manchester United-spilleren metervis med spalteplass i løpet av få dager.

Det hele toppet seg da Molde-eier Kjell Inge Røkke fredag annonserte at han trekker seg ut av Molde, med bakgrunn i Solskjærs flørt med engelskmennene.

Enn så lenge skal ingenting være avgjort i saken, men som Nettavisen skrev søndag så har manageren en klausul i kontrakten som gjør at han kan gå til en Premier League-klubb.

Oddsen raser
Og mandag kveld raser oddsen på at Solskjær skal bli neste Aston Villa-manager kraftig. Flere bookmakere har nå Molde-sjefen som stor favoritt til å lande jobben.

Hos enkelte aktører skal oddsen være helt nede i 1,13, mens den bare noen timer tidligere mandag lå på rundt 1,7.

Når odds på så kort tid raser dramatisk nedover, kan det i enkelte tilfeller bety at noen sitter på gode kilder og vet at noe er i ferd med å skje. Svaret får vi trolig i løpet av kort tid.

Da Ståle Solbakken nylig ble ansatt som manager for Wolverhampton, stupte også oddsen betraktelig i timene før det hele ble klart.

Lokalavisen Birmingham Mail skrev tidligere mandag at det trolig ikke ville skje noe med tanke på managerposten med det første, siden Villa-eier Randy Lerner for tiden var bortreist.

Man skal imidlertid ikke se bort ifra at den amerikanske rikingen har en telefon til sin disposisjon. Lerner skal etter sigende være i hjemlandet USA.

Solskjær er langt fra den eneste manageren som har blitt koblet til Villa. Norwich-sjef Paul Lambert, Wigan-sjef Roberto Martinez og Chelseas Roberto Di Matteo skal alle også være aktuelle.

- Er spennende
Det er Lambert som for tiden er bookmakernes annetvalg til å få jobben. Det laveste du får i odds på at skotten overtar Birmingham-klubben er 3.

En annen skotte, Alex McLeish, fikk sparken i Aston Villa etter endt sesong i Premier League. Nå håper spillerne at klubben henter inn en manager med store ambisjoner.

- Det er flere klubber som har fått ny manager og vokst på grunn av det. Under Martin O'Neill kom Villa på 6.-plass tre år på rad, sier Villa-stjerne Darren Bent til Birmingham Mail.

- En ny manager vil gi klubben stabilitet. Klubben må bevege seg framover og vokse. Den som får jobben må skjønne hva som er viktig i denne klubben, sier spissen.

Skal man tro Bent har ikke spillerne fått noe hint om hvem som får jobben av Lerner.

- Det er spennende. Men jeg er sikker på at den som kommer vil gjøre en god jobb, og ta Villa tilbake dit klubben hører hjemme. Det er en bra spillergruppe her, sier Bent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere