Villa så rødt

Foto: AFP/Scanpix

Men selv med rødt kort og sjansesløsing sikret Barcelona nok en seier.

26.09.10 08:47

ATHLETIC BILBAO - BARCELONA 1-3:

For en uke siden fikk Barcelona virkelig fart på tittelambisjonene sine. Utfordrer Atletico Madrid ble knust på bortebane og Barcelona gikk forbi hovedstadslaget. Et skår i gleden var det da at Tomas Ujfalusi mistet hodet fullstendig og overfalt ballgeniet Lionel Messi på overtid.

Den argentinske superstjernen ble så hardt skadet at han er ute i alle fall to uker. Ujfalusi fikk rødt kort.

Men lørdag var det duket for nok et vanskelig borteoppgjør. Athletic Bilbao er ikke enkle å slå i baskerland, og uten Messi er Barca om ikke enkle å slå, i alle fall langt mer overkommelig.

Det sier mer om Messi, enn om Barcelona.

Men til tross for at Barca kjørte over Bilbao og skapte mer enn nok sjanser til å avgjøre kampen før hvilen, fikk ikke Barcelona-spillerne hull på byllen før etter hvilen.

Seydou Keita og Xavi sørget for en 2-0-ledcelse idet det gjensto et kvarter av kampen.

I det 90.minutt derimot ble det et snev av spenning i oppgjøret. Athletic hadde spilt med én mann mindre etter at Fernando Amorebieta ble utvist etter 35 minutter. Rett før slutt skulle imidlertid også Barcelona bli redusert til ti mann.

David Villa fikk nemlig direkte rødt kort i det 87.minutt.

Og da Igor Gabilondo reduserte tre minutter senere, hadde nok flere av tilskuerne på Estadio San Mamés et snev av håp om poeng mot giganten.

Men i stedet for at hjemmelaget fikk satt inn utligningen, var det Sergi Busquets som fikk æren av å trygge seieren for Barca. Han satte inn 3-1 rett etter Gabilondos mål.

Dermed er Barcelona oppe på andreplass, ett poeng bak Valencia, og ett foran Real Madrid på tredjeplass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.