*Nettavisen* Sport.

Villas-Boas forsvarer Kalou-bytte

Foto: AP/Scanoix

Portugiseren møtte kritikk etter et offensivt bytte da Chelsea ledet.

29.09.11 08:24

VALENCIA - CHELSEA 1-1

Chelsea gjestet Valencia og tok fortjent ledelsen, men mistet den like før slutt da Valencia satte straffesparket de fikk tildelt sikkert i mål. Dermed ble det bare 1-1 for de blå fra London.

Juan Mata var for første gang tilbake på Mestalla etter sommerens overgang fra nettopp Valencia. Den lille teknikeren ble tatt godt i mot på sin gamle hjemmebane, men desverre for sin nye klubb klarte ikke Mata å hjelpe Chelsea til seier.

Det har vært rettet mye oppmerksomhet mot Fernando Torres og hvorfor han ikke scorer jevnlig i Chelsea-trøyen. Denne gangen gikk han også målløs av banen selv om han fikk et par enorme sjanser til å sette ballen i mål.

En av de aller største sjansene kom i den andre omgangen da han fikk headet hardt mot mål etter innlegg fra høyre. Torres selv trodde sikkert at han skulle score, men keeperen til Valencia, Diego Alves, ville det annerledes. Han fikk kastet seg i siste liten og fikk venstrehånden på ballen.

Det tok ikke lang tid før Torres fikk en ny mulighet til å score. Det var en flott prestasjon spanjolen sto for da han lobbet ballen opp til seg selv og skjøt, men også denne gangen sto Alves i veien.

Chelsea tok likevel ledelsen, men det var ikke Torres som sørget for det. Den rutinerte midtbanespilleren, Frank Lampard, er både rutinert og presis når han på direkten fyrer av et skudd hardt langs bakken i mål etter godt forarbeid av Florent Malouda.

Mot slutten av kampen bestemte Villas-Boas seg for å ta grep. I det 83. minutt byttet han ut Frank Lampard og satt inn Salomon Kalou, et bytte som må sies å være av det offensive slaget.

Valencia fikk satt et press på Chelsea, og i det 87. minutt fikk de straffespark. Fra krittmerket var måltyven Roberto Soldado sikker som banken, og dermed ble det 1–1 på Mestalla.

Etter kampen fikk Chelsea-sjef Villas-Boas spørsmål om Kalou-byttet gjorde at Chelsea mistet seieren.

- Nei, nei, nei, nei. Å sette på en spiss har ingenting å gjøre med at man blir mer offensive eller defensive, sier Villas-Boas ifølge Daily Mail.

- Jeg tror det var et riktig valg, med tanke på hva møtte, nemlig at Valencia ofte doblet på venstresiden mot Bosningwa. Etter byttet kontrollerte vi venstresiden, og målet kom ikke fra den siden. Hvis jeg hadde byttet inn en forsvarer, hadde vi sluppet inn det samme målet, sier Chelsea-sjefen.

Chelsea står nå med fire poeng på to kamper i Mesterligaen.

Laget leder dermed sin Champions League-gruppe foran Bayer Leverkusen, Valencia og Racing Genk.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.