*Nettavisen* Sport.

Villas Kong Midas

Foto: AP/Scanpix

Alt James Milner rører ved om dagen blir til gull.

16.12.09 00:11

Ser man bort ifra Chelsea, Manchester United og dels Arsenal, seiler Aston Villa opp som Englands nye eksportvare til Fotball-Europa.

Martin O'Neills mannskap ikke bare lukter på Champions League-plass neste sesong, men har i skrivende stund fem poeng ned til Tottenham, seks til Manchester City og åtte poeng til gode på akterutseilte Liverpool.

Vriene bortekamper mot nettopp United og Sunderland til tross: Birmingham-klubben har tatt full pott i begge og har sementert seg fast til 3.-plassen på tabellen.

Heftige kombinasjoner
I lørdagens affære på Old Trafford, var det kombinasjonen Ashley Young og Gabriel Agbonlahor som sto for Villa-magien.

Mot Sunderland la lille James Milner en gullkantet hånd på Villa-scoringene:

1-0, Emile Heskey (24 minutter): Milner kombinerer med Petrov før han sender en lekker stikker til Emile Heskey. Fra 13 meters hold, scorer selv Villa-spissen sikkert.

2-0, James Milner (61 minutter): Milner plukker opp ballen etter et Sunderland-innkast, drar seg innover i banen og limer ballen i krysset bak en forfjamset Marton Fulop i Sunderland-målet.

Midtbanespilleren står med åtte målgivende pasninger og fire scoringer denne sesongen. At manager Martin O'Neill har trukket landslagsspilleren inn sentralt i banen, for å lage plass til Stewart Downing på høyrekanten - har ikke hemmet 23-åringens utvikling.

Snarere har det gjort ham mer målfarlig.

- Jeg fortalte James i sommer at han kunne komme til å spille sentralt i banen. Vi snakket om det, og for meg har det ikke vært snakk om å gamble i det hele tatt. Jeg har sett ham på trening og visste at han var kapabel til å gjøre noe slikt.

- Hans prestasjoner sentralt har vært oppmuntrende. Han er en veldig god spiller. I tillegg kan han gjøre det like godt på høyre- eller venstrekanten, sier O'Neill til premierleague.com.

Ikke keeper, men...
Og mens Villa stadig holder kursen mot en plass i Europas gjeveste selskap foran neste sesong, nevner stadig flere den tidligere Leeds- og Newcastle-spilleren som en het kandidat til Englands VM-tropp som setter kursen mot Sør-Afrika neste sommer.

At Milner bekler alle plasser med unntak av målvakt og midtstopper, gjør ham ikke mindre aktuell for Fabio Capellos mannskap.

Tirsdag var han en av hovedgrunnene til at Sunderland røk på sesongens andre hjemmetap på The Stadium of Light.

Det forrige hjemmetapet kom mot Chelsea i 2. serierunde. Etter den tid har både Liverpool og Arsenal reist hjem fra Sunderland med null poeng i potten.

Det sier litt om Villas prestasjon tirsdag kveld.

Gamst tilbake fra start
Øvrige kamper: Morten Gamst Pedersen spilte fra start når Blackburn tapte 2-1 mot Birmingham. På Old Trafford slo Manchester United et reservedominert Wolverhampton 3-0, mens Bolton Wanderers slo West Ham 3-0 på Reebook Stadium.

Her følger kampfakta fra tirsdagens Premier League-runde:

Sunderland-Aston Villa 0-2 SLUTT
0-1 Emile Heskey (24)
0-2 James Milner (61)
Birmingham-Blackburn 2-1 SLUTT
1-0 Cameron Jerome (12)
2-0 Cameron Jerome (48)
2-1 Ryan Nelsen (69)
Bolton-West Ham 3-1 SLUTT
1-0 Chung-Yong Lee (64)
1-1 Alessandro Diamanti (69)
2-1 Ivan Klasnic (77)
3-1 Gary Cahill (88)
Manchester United-Wolverhampton 3-0 SLUTT
1-0 Wayne Rooney (30, str.)
2-0 Nemanja Vidic (43)
3-0 Antonio Valencia (66)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.