RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJØLIG GJENSYN: Yann-Erik de Lanlay (til venstre) scoret mot André Danielsen og gamle venner i Viking.
KJØLIG GJENSYN: Yann-Erik de Lanlay (til venstre) scoret mot André Danielsen og gamle venner i Viking. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Ville feire vilt, men ombestemte seg

Mens Viking-treneren var misfornøyd med dømmingen før RBK-mål.

ROSENBORG - VIKING 2-0

LERKENDAL (Nettavisen): Yann-Erik de Lanlay har ikke helt slått igjennom for RBK etter overgangen fra Viking i sommer.

Men hjemme på Lerkendal mot gamleklubben skjedde det som bare måtte skje. Etter et frispark fra Helland, havnet ballen tilslutt hos 23-åringen som satte inn 1-0, via Björn Daniel Sverrison, rett før pause.

- Det var sykt kjekt å score et mål. Da ballen gikk inn så synes jeg det var litt rart, men ble glad der og da. Jeg skulle til å feire helt sykt vilt, men ombestemte meg og viste respekt for gamleklubben. Det tror jeg var viktig, sier de Lanlay til Nettavisen etter søndagens kamp.

Med tre poeng styrer trønderne skuta støtt videre mot et etterlengtet seriegull.

- Blir en strålende RBK-spiller

Etter kampslutt hadde RBK-trener Kåre Ingebrigtsen bare godord å si om kantspilleren sin.

- Det er jo litt typisk at det er han da. Vikinggutten som kommer til RBK og scorer mot sitt eget lag. For oss var det en strålende scoring. Et viktig mål for han og klubben, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Selv om 23-åringen har slitt med litt småskader og få kamper fra start, er dette kanskje vendepunktet for den lynraske kantspilleren, mener Ingebrigtsen.

- Det handler om å matche han riktig. I dag spiller han sin første 90 minutter, og vi ser at han er god. Han kommer til å bli en strålende RBK-spiller.

Dommerfeil

- Det første målet er veldig surt. Skal man ha poeng i Trondheim så bør man ha marginene med seg. Det ble en situasjon med verst tenkelig slutt, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Nettavisen og sikter til hendelsen som førte til at RBK fikk frispark rett før lagene skulle gå til pause.

To baller var inne på banen mens spillet var i gang. Idet kampdommer Anders Johansen var på vei til å fjerne den som ikke var aktiv, ble Yann-Erik de Lanlay felt av Makhtar Thioune og fikk frispark.

KRITISERTE DØMMING: Viking-trener Kjell Jonevret slet med å forstå hvorfor spillet fikk fortsette med to baller på banen på Lerkendal.

- Dommeren så ikke frisparket, og reagerte på skrik. Det var vel også en offside. Og i det 48 minutt, det er surt, oppsummerer Jonevret.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson synes situasjonen var avgjørende for kampen.

- Kåre klagde på at vi fikk en kontring med to baller på banen tidlig i første omgang. Jeg skjønner ikke regelverket. Jeg trodde dommeren skulle stoppe spillet. Så det er litt avgjørende for kampen, men vi får ikke gjort noe med det nå, sier kapteinen skuffet til Nettavisen.

Helland tilbake i form

Utover i andre omgang tok RBK over kampen fullstendig og slapp Viking sjeldent til.

Pål André Helland, som under hele kampen satte forsvaret til Viking på prøve, klarte tilslutt å tråkle ballen med seg inn i 16-meteren før han ga den til Tippeligaens toppscorer.

Alexander Søderlund gjorde ingen feil og satte inn sitt 21-mål for sesongen og 2-0 til RBK foran 14.000 trøndere på Lerkendal.

- Det er jobben min som kantspiller å få målpoeng og det bruker jeg å ha en del av i løpet av sesongen. Det var artig å få bidra til at Søderlund får befeste toppscorertittelen sin, sier Helland til Nettavisen etter kampslutt.

Selv om det var en Helland med mer fart og større trussel enn det han har vært i det siste. Manglet det likevel litt på de kliniske avslutningene han har vært så god på før i år.

- Det var ikke måte på hvor mye jeg bomma. Gresset var litt høyere enn vanlig så får skylde på det, sier han med et glis om munnen til Nettavisen etter kampslutt.

RBK leder nå Tippeligaen med åtte poeng på Stabæk, mens Viking fortsatt har los på medalje, kun to poeng bak Strømsgodset på tredjeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere