*Nettavisen* Sport.

Ville ikke valgt Markus

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

TV 2-ekspert Mini Jakobsen hadde ikke tatt ut Markus Henriksen i A-landslagstroppen.

28.09.10 14:40

18 år gamle Markus Henriksen ble tirsdag tatt ut på A-landslaget for første gang. Dermed følger han i fotsporene til spillere som Per Bredesen og Kjetil Rekdal, som begge debuterte som 18-åringer. Samtidig blir han ikke tidenes yngste landslagsspiller. Roald Kniksen Jensen debuterte nemlig som 17-åring i 1960.

TV 2-ekspert Mini Jakobsen, som følger Rosenborg tett, er klar på at uttaket er en kjempeinspirasjon for Henriksen og andre fremadstormende unge spillere.

Men han understreker at Henriksen ikke er i nærheten av en plass på A-landslaget i en viktig kamp.

- Han er sikkert tatt ut for å være med mot Kroatia, for han er uansett ikke bedre enn de beste gutta på A-landslaget, sier Mini til Nettavisen.

- Selv er jeg overrasket over at Per Ciljan Skjelbred ikke er med. Per har en internasjonal legning, og selv om Markus kan bli bedre enn Per, så er han ikke bedre nå. Jeg ville heller valgt Per, fortsetter Mini.

- Ingen stjerne
Henriksen har, som de andre Rosenborg-spillerne, slitt de siste ukene. Kampene mot Follo og Strømsgodset kan tyde på at formen er dalende for unggutten.

Men den argumentasjonen kjøper ikke Mini.

- Han har vært stabilt god, og når han ikke har vært like god så har han jo ikke vært dårligere enn de andre. Samtidig er han 18 år gammel. Han har scoret seks mål i år. Det viser at han har en vinnerskalle. Han er også over snittet i Tippeligaen, men stjerne? Nei, han er ingen stjerne.

Visste du at Markus Henriksen har deltatt i Grand Prix?
Les saken:RBK-stjernens ukjente Grand Prix-fortid

Vant mot sju profiler
Drillo mener imidlertid at Henriksens talent er noe han sjelden har sett. Nettopp derfor ble Henriksen den første 18-åringen landslagssjefen noensinne har tatt ut på A-landslaget.

- Jeg var så redd for dere at jeg ikke turte noe annet enn å ta ham med, spøker Drillo.

Han vurderte Henriksen opp mot de tre sentrale midtbanespillerne på Vålerenga, et par mann i Odd, Per Ciljan Skjelbred og Jan Gunnar Solli.

- Men Markus har ikke vært noe dårligere enn de som har spilt på U21-landslaget. Han har faktisk vært den mest stabile over tid siden forrige landskamp.

- Var det alderen som bikket det i hans favør?

- Hvis det står helt likt så er det lett å velge den yngste, ja, men nå sto det ikke helt likt.

- Men har ikke Henriksens form vært dalende?

- Jeg har med meg så mange kompetente folk på formutbygging at alle skal strutte av overskudd når fredagen kommer, sier Drillo.

Så spørs det om Henriksen virkelig er aktuell til kampen mot Kypros, eller om han ender med noen minutter borte mot Kroatia noen få dager senere.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.