*Nettavisen* Sport.

Ville redde Blackburn - fikk sparken

Foto: AP/Scanpix

Direktør Paul Hunt ba eierne sparke manager Steve Kean.

09.05.12 14:05

Tidligere i uken ble det klart at Blackburn rykker ned fra Premier League denne sesongen.

Morten Gamst Pedersens klubb har slitt store deler av sesongen og manager Steve Kean har lenge vært en upopulær mann blant fansen.

Klubbens indiske eiere, Venky's, har heller ikke gitt Kean spesielt gode arbeidsvilkår og slik sett kommer ikke nedrykket som noen bombe.

- Han må gå
Ifølge Sky Sports skal Blackburn-direktør Paul Hunt nå ha fått sparken i klubben. Bakgrunnen skal være at han ville «redde» Blackburn fra Kean.

Direktøren skal ha sendt et brev til klubbens eiere i desember 2011, der han oppfordret inderne til å sparke den forhatte skotten.

Brevet skal senere ha blitt gjengitt av Sports Intelligence. Der skal Hunt blant annet ha skrevet at Kean hadde mistet både fansens og spillerens tillit.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Jeg har støttet ham fra starten og ønsket det beste for ham. Jeg har imidlertid skiftet mening og mener det er på tide at han går», skrev direktøren i brevet.

«Han har mistet publikums tillit, og er ikke lenger sjefen i garderoben. Det er skuffende, men vi må handle raskt», skrev Hunt videre til Venky's.

Kostet jobben
Direktøren var også redd for at de dårlige resultatene i Premier League ville sende Blackburn inn i en dypere økonomisk krise.

«Jeg frykter at banken etter hvert vil innføre økonomiske restriksjoner på klubben, og i verste fall vil bli satt under administrasjon», skrev Paul Hunt.

Brevet skal ha blitt skrevet i etterkant av Blackburns tap mot Bolton i Premier League i desember 2011. På det tidspunktet slet Blackburn voldsomt.

I etterkant av at brevet ble sendt, klarte imidlertid Kean å snu den stygge trenden og Blackburn var på et tidspunkt på vei til å klatre bort fra nedrykksstriden.

Til slutt var det likevel direktøren som fikk rett, da Blackburn rykket ned mandag. I stedet for at Kean måtte bøte med jobben, var det likevel Hunt som fikk fyken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.