Gå til sidens hovedinnhold

Vilsvik: - En ære å spille på landslaget

Strømsgodset-backen benekter landslags-nei.

Marienlyst (Nettavisen): Strømsgodset unge back Lars-Christopher Vilsvik (22) har imponert denne sesongen, og har blitt lansert for landslaget av sin trener, Ronny Deila.

På mandag meldte imidlertid VG Nett at backen hadde vendt tommelen ned til landslaget. På grunn av spillestilen var ikke Vilsvik fristet av ikke spill for Norge, meldte avisen.

Nå slår unggutten tilbake mot oppslaget.

- Det ble blåst opp. Hvis landslaget skulle ha behov for meg, er det selvfølgelig en ære, og noe jeg ville gjøre uten å tenke engang, sier Vilsvik til Nettavisen.

- Spillestilen i Godset passer perfekt
Norsktyskeren forteller at uttalelsen om landslagets spillestil ble misforstått.

- Det kom litt dumt ut, og det var ikke meningen. Jeg har ikke spilt på landslaget, så jeg vet ikke hvordan det er. Hvis landslaget sier at de har bruk for meg og at jeg kan hjelpe dem, så hadde det vært en sann ære, gjentar Vilsvik.

- Men spillestilen i Godset passer meg perfekt. Her spiller vi ball og prøver å angripe. Det er da jeg utvikler meg best, forklarer 22-åringen.

Vil ikke vente på Tyskland
Lars-Christopher Vilsvik har norsk far og tysk mor. Backen har bodd i Tyskland hele livet før han signerte for Strømsgodset, og har både norsk og tysk pass.

22-åringen avviser imidlertid at han vil vente på en innkallelse fra Tyskland, selv om utviklingen hans har gått meget fort.

- Hvis jeg får en innkallelse fra Norge, tror jeg ikke jeg vil vente på Tyskland, forteller Vilsvik.

- Hvis ett land viser skikkelig interesse og et annet er avventende, er det bedre å spille der de vil ha deg, legger han til.

Vil spille i Tyskland
Vilsviks trener, Ronny Deila, har klokkertro på sin elev, og mener han kommer til å nå langt.

- Han har ikke noen svakheter, så det tilsier at han helt sikkert kommer til å bli profesjonell fotballspiller utlandet - i en større liga enn det Norge er, sier Deila til Nettavisen.

Lars-Christopher Vilsvik innrømmer at han vil til utlandet en gang i fremtiden, og at Bundesliga er drømmeligaen.

- Den tyske serien er favoritten, men jeg sier ikke at jeg må til Tyskland med en gang. Jeg vil selvfølgelig til utlandet etter hvert, men har ikke noen planer om hvor fort det skal gå. Jeg tar en kamp av gangen, så får vi se, sier Vilsvik.

På lørdag er Lars-Christopher Vilsvik selvskreven på et Strømsgodset-lag som møter Vålerenga borte på Ullevaal stadion klokken 18.00.

Følg kampen direkte i vårt LIVE-system!

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre