RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinn eller forsvinn, City

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Det blir brennhett på Etihad når Manchester City må slå Real Madrid.

Sportspills meny onsdag
Champions League: Lagnyheter
Tippetips: Vinn eller forsvinn, City
Oddstips: Arsenal skal videre
V4 Øvrevoll: Det rocker!
V65 Bjerke: Virvelvind fra sør

Midtukekupongen består av onsdagens oppgjør i Champions League (dog ikke tidlig-kampen i Russland) og fem utvalgte oppgjør fra Europa League, som spilles torsdag.

Bonuspotten er oppe i 940.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Etter en liten testperiode er vi tilbake med omtale av alle 12 kamper på kupongen. Vi takker våre lesere for alle tilbakemeldingene forrige uke.

Så lett spiller du tipping på mobilen!

1. Manchester City - Real Madrid
Champions League gruppe D. Manchester City ligger dårlig an med bare to poeng på de fire første. De må absolutt vinne i dag dersom det skal bli avansement, men når man ser på de andre lagene i gruppen og hvilke kamper som står igjen, ser det vanskelig ut for City. Klarer de å bli nummer 3 i gruppen får de Europa League. City ledet 2-1 i Madrid før de tapte 2-3 etter Benzema og Ronaldo-show på tampen. City viser god form i Premier League.

Rodwell, Richards (f) og Kolo Toure (f) er skadet. Det er også usikkerhet rundt Balotelli (a) og stor usikkerhet rundt Clichy (f). Milner (m) kan være tilbake.

Real Madrid står med 7 poeng etter 2-1-1. De trenger ikke mange poeng for å gå videre, og har igjen hjemmekamp mot Ajax etter denne. Uavgjort her holder ganske sikkert til avansement, men vil de vinne gruppen foran Dortmund, trenger de trolig tre poeng i Manchester.

Marcelo (f) og Higuain (a) skal være eneste fravær. Sistnevnte pleier ikke starte kampene lenger uansett, men kommer ofte innpå for Benzema.

City har spilt uavgjort mot både Dortmund og Ajax hjemme, og her kan det fort komme en ny uavgjort. Ikke fordi lagene er så jevne, men fordi Real Madrid lever fint med ett poeng. Likevel er dette en åpen og uviss affære i våre øyne, for City er nødt til å gå for seier, og hvem vet hva som skjer dersom det står uavgjort mot slutten og målvakt Hart blir med opp på en corner? HUB i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Ajax - Borussia Dortmund
Champions League gruppe D. Ajax tapte sine to første, men har spilt 3-1 og 2-2 mot Manchester City I de to siste. Dermed har de sjansen til å avansere, dersom de vinner her og borte mot Real Madrid i den siste. Det skal mye til, men dagens oppgave er ikke helt uoverkommelig, Ajax har gode tradisjoner for å vinne hjemme mot tyske lag, og har vunnet to på rad i hjemlig serie. Formen ser mye bedre ut enn i starten av dette gruppespillet.

Målvakt Vermeer er syk og Alderweireld (f) sliter med skade, men det er et håp om at de blir klare og de er med i Frank de Boers tropp. Eneste sikre fravær er Babel (a).

Dortmund har 2-2-0 og leder gruppen, ett poeng foran Real Madrid. Tyskerne trenger bare ett poeng til for å sikre avansement, og de har hjemmekamp mot Manchester City igjen etter denne.

Kehl (m) spilte ikke i helgen grunnet skade, og vi setter spørsmålstegn ved ham i dag, men ellers skal alle viktige brikker være på plass. Turbomotoren Blaszczykowski (m) er tilbake.

Ajax har hevet seg og er med på leken igjen, men dette blir tøft. Dortmund har et veldig godt lag og når de trenger ett poeng, da får de normalt ett poeng. UB i kamp 2.

3. Arsenal - Montpellier
Champions League gruppe B. Arsenal er videre med seier i kveld. De har 3-1 mot Olympiakos og 0-2 for Schalke på eget gress hittil. De var spreke borte mot Schalke i forrige kamp og ledet 2-0 der før Schalke fikk reddet inn et 2-2-resultat. Mot Tottenham lå Arsenal under 0-1 i helgen, men snudde kampen mesterlig til 5-2 da de fikk spille 11 mot 10.

Lynvingen Theo Walcott er ute med en skulderskade, mens Gervinho (a) og trolig også Gibbs er tilbake. Ellers skal skadesituasjonen være om lag den samme, med Rosicky, Fabianski og Diaby ute.

Montpellier har bare det ene poenget de stjal borte mot Schalke, og er i praksis ute. De kan bli nummer 3 med seier i de to siste, men det er bare en tynn teori og dette kan de bare gi opp.

Belhanda (m) er tilbake etter å ha vært suspendert i Ligue 1 i helgen, Ait-Fana (m), Stambouli (f) og Hilton (f) er fortsatt ute. Camara (a) er suspendert her.

Arsenal slo Montpellier 2-1 i Frankrike, og de skal ha bedre sjanser nå. Dette skal være en hjemmeseier. H i kamp 3.

4. Schalke 04 - Olympiakos
Champions League gruppe B. Schalke topper gruppen ett poeng foran Arsenal, og er videre med seier i dag. Tyskerne har 2-2 mot både Arsenal og Montpellier hjemme, det er på bortebane de har vunnet, blant annet 2-1 mot dagens motstander.

Afellay (a) rekker trolig ikke kampen, mens Uchida og Metzelder er usikre med mindre skader. Draxler (m) skal være friskmeldt etter armbrudd.

Vi trodde på Olympiakos borte mot Montpellier, og de tok da også en 2-1-seier der, om enn noe heldig. Dermed har grekerne 6 poeng etter sine to seire over Montpellier, og kan gå videre dersom de vinner her og hjemme mot Arsenal i den siste, eller Arsenal eller Schalke avgir poeng andre steder. Det er imidlertid to knalltøffe kamper grekerne har igjen, og innerst inne er det nok få som tror på avansement. Men Europa League, det blir det.

Lite nye skader hos Olympiakos, men det er snakk om at Kostas Manolas (f) er tilbake og får tillit i forsvaret og at Ioannis Maniatis er tilbake på midtbanen fra start. Ibagaza og Djebbour har vært usikre, men ifølge UEFA.com er de med til Tyskland og kan spille. Contreras er også tilbake.

Schalke skuffet enormt da seieren glapp hjemme mot Montpellier, og de var i hardt vær mot Arsenal også. Nå vinner de. H i kamp 4.

5. Anderlecht - Milan
Champions League gruppe C. Når denne kampen starter er Zenit – Malaga ferdig, men uansett utfall der, så endrer ikke forutsetningene seg for Anderlecht. Belgierne må trolig vinne i dag for å ha en sjanse på topp to og avansement. På hjemmebane har de tapt 0-3 for Malaga og slått Zenit 1-0. De spilte også 0-0 borte mot Milan. I hjemlig liga topper Anderlecht og viser meget god form. Milan må pakke inn målfarlige Mbokani, ellers får de svi.

Vi kjenner ikke til nye skader hos hjemmelaget, men Wasilewski (f) er suspendert.

Milan fortsetter sin rotete ferd i Serie A. Borte mot Napoli i helgen fikk vi igjen se dem starte svakt og havne under, men akkurat som i bortekampen mot Palermo hevet Milan seg i 2. omgang og utlignet til 2-2, anført av El Shaarawy. I denne gruppen er de nummer 2 når dette skrives, med 1-2-1 på de fire første, men får kamp om avansementet av Anderlecht og Zenit. Dersom Zenit slår Malaga hjemme, noe som godt kan skje, er det krise for Milan om de taper i dag. Milan må unngå tap her, og slå Zenit hjemme i den siste runde, er det scenariet vi ser som mest sannsynlig. Det skal være overkommelig, men Milan er ustabile. Søndag er spiller de en meget viktig prestisjefylt hjemmekamp mot Juventus.

Det er en del fravær for tiden, og på skadelisten finner vi Mesbah, Strasser, Vila, Muntari, Antonini, Abate og Bonera. Ambrosini er heller ikke med, skriver Gazetta. Men så lenge El Shaarawy og Bojan er med, vil Milan alltid være farlige fremover. Dette er troppen:

Abbiati, Amelia, Gabriel, Acerbi, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata, Boateng, Constant, Cristante, De Jong, Emanuelson, Flamini, Montolivo, Nocerino, Bojan, El Shaarawy, Pato, Pazzini, Robinho.

Tør vi tippe at Milan ligger under til pause men hever seg og scorer i 2. omgang? De har vist en lei tendens til å havne under. Åpen kamp dette, men magefølelsen sier at vi får mange scoringer og at Milan kommer seg unna med poeng. UB i kamp 5.

6. Dynamo Kiev - Paris Saint-Germain
Champions League gruppe A. Dynamo Kiev har 2-0 mot Zagreb og 0-0 mot Porto hjemme, mens begge bortekamper er tapt. Slik gruppen ser ut, styrer ukrainerne mot 3. plass og Europa League, men kan i teorien klare en 2. plass med seire i de to siste samtidig som PSG må tape hjemme mot Porto i sin siste. Et usannsynlig scenario. Egentlig ser dette ikke så veldig spennende ut, for Zagreb på sisteplass med 0 poeng og trolig tap i Porto i kveld, truer ikke Kievs 3. plass.

Trener Oleg Blokhin hvilte et par spillere i hjemlig liga i helgen, men her er ganske sikkert Garmash (m), Koval (k) og alle de faste tilbake. Men Raffael, Niko Kranjcar og Taras Mikhalik er ute med skader, sa Blokhin på pressekonferansen til UEFA.

PSG har 9 poeng, ett mindre enn Porto som spiller en antatt enkel hjemmekamp mot Zagreb i kveld. Dermed må PSG vinne her og hjemme mot Porto i siste runde for å vinne gruppen. Det kan de klare, men 2. plass er også greit og for å sikre den holder det med uavgjort her og mot Porto. PSG vant det omvendte oppgjøret 4-1.

Trener Ancelotti ser ut til å måtte klare seg uten Menez (m), Jallet, Gameiro, Motta og Bodmer. Zlatan Ibrahimovic var suspendert i Ligue 1 i helgen, men her er han tilbake og starer på topp.

Dette blir ikke lett for Zlatan og PSG, men de har fordelen av at de bare trenger ett poeng og kan spille på resultatet fra start, hvis de ønsker. PSG har et sterkt lag og blir våre favoritter, ikke til å vinne men til å ta poeng. UB i kamp 6.

7. Porto - Dinamo Zagreb
Champions League gruppe A. Porto leder gruppen med 3-1-o og 10 poeng, og avansement er sikret. For å vinne gruppen bør de vinne her, så de stiller med et godt utgangspunkt før den siste kampen i Paris.

Maicon (f) er ute og Fermando og Alex Sandro står trolig over kampen. Det spekuleres i om trener Pererira hviler lar enkelte nøkkelspillere hvile siden avansementet er i boks og motstander er antatt svak.

Dinamo Zagreb har 0-0-4 og 0-10 i målforskjell, og nok en gang har de klart å kvalifisere seg til et gruppespill de er sjanseløse i. Med et forventet tap her kan de glemme 3. plassen også, før den siste kampen hjemme mot Dynamo Kiev, som ellers kanskje kunne blitt litt spennende.

Rukavina (a) er syk og står over. Vida (f), Halilovic, Ademi og Kovacic har stått over treninger denne uken grunnet mindre skader, men skal være tilgengelige nå.

Porto er sterke hjemme og det skal mye til at de kaster bort denne svært gode sjansen til tre poeng og en eventuell gruppeseier. H i kamp 7.

8. Rosenborg - Rapid Wien
Europa League gruppe K. Dette er bunnkampen i gruppen og begge lag er uten sjanse på avansement når to runder gjenstår. Rosenborg er ferdige med Tippeligaen, de ble nummer 3, og kan fokusere 100 prosent på denne og den siste kampen borte mot Leverkusen. Men akk så kjedelig, sett med norske øyne, at trønderne allerede har forspilt sine sjanser.

Det blir toppet lag fra Rosenborg, de har ingen grunn til å spare noen spillere her og det er lite skader.

Rapid Wien har feilet totalt i denne turneringen med fire strake tap. De er det eneste av 48 lag i EL-gruppespillet som ennå ikke har tatt poeng. Vi må anta at Rapid ikke legger all verden i denne kalde bortekampen. Hjemme i Østerrike er formen opp og ned, men de slo Mattersburg 3-0 i helgen.

Rosenborg snudde en vond trend da de slo Hønefoss på søndag, og vi tror de fortsetter med en ny seier mot et Rapid Wien uten noen stor motivasjon. H i kamp 8.

9. Lazio - Tottenham
Europa League gruppe J. Dette er toppkampen i gruppen og begge disse går sannsynligvis videre. Lazio har vunnet begge hjemmekampene sine, 1-0 mot Maribor og 3-0 mot Panathinaikos. De leder gruppen med 8 poeng, to foran Tottenham og fire foran Maribor. Med bortekamp i Maribor i siste runde, er Lazio i førersetet når det gjelder gruppeseier, men de må ikke tape denne hjemmekampen. I Serie A har Lazio slått Roma 3-2 og spilt 0-0 borte mot Juventus i de to siste, og formen er god. Neste kamp spiller de først på tirsdag til uke, hjemme mot Udinese.

Lazio fikk mange spillere tilbake fra skade sist helg og kan stille sterkt her hvis de vil. Senad Lulic (m) og Mauri (m) var suspendert mot Juve, og får sikkert spille her. Klose (a) spilte nesten hele kampen mot Juve.

Tottenham tok ledelsen mot Arsenal på Emirates og det så lyst ut i circa 8 minutter, da målscorer Adebayor ødela for seg selv og laget med et direkte rødt kort. Dermed ble det tap 2-5 og ned til 8. plass i Premier League, der man nå har tapt de tre siste. I denne gruppen har Tottenham 1-1 borte mot både Panathinaikos og Maribor, og med uavgjort her og seier hjemme mot sisteplassen Panathinaikos i siste runde, er avansementet i boks.

Manager Villas-Boas har stilt alternative lag i Europa League, men han plukker fra en bred tropp med mye kvalitet. Kaboul, Parker, Assou-Ekotto, Dembele og Caulker sliter med skader, og det spørs om vi får se dem i Roma på torsdag.

Tottenham har ikke ofret så voldsomt mye i denne turneringen, men har gjort det brukbart med de lagene de har stilt. Det samme kan i grove trekk sies om Lazio. Dette er imidlertid toppkampen i gruppen og hvis Lazio har litt respekt for seg selv og fansen, unngår de tap her. Tottenham lever fint med uavgjort. HU i kamp 9.

10. Molde - FC København
Europa League gruppe E. Molde ble norske seriemestere for annet år på rad, og det er bare å stille seg i rekken av gratulanter til dette hardtarbeidende laget og suksessmanager Solskjær. Molde var veldig gode på eget gress i Tippeligaen, og nå er det full fokus på å slå FCK, laget man spilte jevnt med i Parken men tapte 1-2 for. Molde har bare 3 poeng etter tap for FCK, Steaua ganger to og den fine 2-0-seieren over Stuttgart. Avansement er fullt mulig med seier her, da blir det antagelig meget spennende i Stuttgart i siste kamp.

Hoseth og Hovland er antagelig ute igjen, men ellers skal Molde kunne stille i sterkeste oppstilling. Denne seieren har Solskjær lyst på og kampen mot Stuttgart viste at Molde kan slå nesten hvem som helst på Røkkeløkka.

FCK har bare ett poeng mer enn Molde etter tap for Stuttgart og Steaua, og en uavgjort borte mot Stuttgart. De må prøve å unngå tap her og så slå Steaua hjemme i siste kamp, når Steaua antagelig er gruppevinnere allerede. Men enn så lenge er gruppen åpen og mye kan skje rundt 2. plassen. God form og tre strake seire i Superligaen.

Johan Wiland (k) og Igor Vetokele (a) er skadet. Christian Bolaños (m) sliter med en mindre skade og spilte ikke mot FC Midtjylland i helgen, og må regnes som høyst usikker torsdag.

Det var jevnt sist, men nå heller vi mot at Molde får et resultat. De kan stille et sterkt lag, de er fulle av selvtillit etter seriegullet og det blir noe nordisk derby-aktig over dette. Her ønsker Molde å vise seg fra sin beste side og vi tror de unngår tap. HU i kamp 10.

11. Liverpool - BSC Young Boys
Europa League gruppe A. Vi har sjelden fått så mye hat-mail som da vi våget å gardere Liverpools hjemmekamp mot Wigan HU sist lørdag, og etter å ha sett kampen må vi konstatere at Liverpool vant meget fortjent. Men tipping handler om å fange opp de små og store overraskelsene som kan dukke opp. Spesielt overraskende var det ikke at Liverpool tapte bortekampen mot Anji sist de spilte i denne gruppen, for der var troppen meget alternativ, som vi tipset om. Et kalkulert tap fra manager Rodgers, for med 2-0-2 og seks poeng har Liverpool alle muligheter til avansement, og her kommer kampen der de har budsjettert med full pott. Liverpool spiller borte mot Swansea tidlig søndag i Premier League.

Lucas, Kelly og Borini er ute, men midtbanestjernen Lucas er på vei tilbake kjappere enn man fryktet. Vi tror på et blandet lag, Rodgers har bortekampen mot Swansea i bakhodet og kanskje starter han med Suarez og Gerrard på benken, for han så jo ungguttene sine slå dagens motstander 5-3 borte. På Anfield skal Liverpool stille mye sterkere enn de gjorde borte mot Anji, uten at vi tror på noe 100 prosent toppet lag.

Young Boys åpnet gruppespillet med tap 3-5 for Liverpool og 0-2 for Anji, og så fortapte ut, men så slo de Udinese 3-1 hjemme og 3-2 borte. Dermed er de med igjen, på samme poengsum som Liverpool. Young Boys avslutter hjemme mot Anji, som da kan være sikret gruppeseier allerede, så den kampen er kanskje ikke så vrient som den ser ut på papiret. I Sveits er de uten seier på sine fire siste og spiller borte mot Lausanne på søndag.

Dette er et skjær i sjøen for Liverpool, de kan dumme seg ut hvis de undervurderer Young Boys. Det tror vi ikke manager Rodgers gjør, dette skal Liverpool vinne, selv om Europa League aldri har vært førsteprioritet i Beatles-byen. H i kamp 11.

12. Newcastle - Maritimo
Europa League gruppe D. Newcastle topper denne gruppen med 2-2-0 og 8 poeng. Kampen om gruppeseier ser ut til å stå mellom Newcastle og Bordeaux, som de møter borte i siste runde. Hjemmeseier mot sisteplassen Maritimo torsdag er et krav. Newcastle har slått bordeaux 3-0 og Club Brugge 1-0 i sine to spilte hjemme. Stusselig form i Premier League med tap hjemme for West Ham og Swansea i de to siste.

Newcastle hadde veldig mange skader i laget lørdag da de røk 1-2 for Swansea, og noe toppet lag blir det ikke snakk om mot Maritimo. Vi får neppe se R. Taylor, Gosling, Vuckic, Perch, Gutierrez eller Cabaye, de sliter med skader.

Maritimo ligger sist med 2 poeng. Disse er kommet i form av 0-0 hjemme mot dagens motstander og 1-1 hjemme mot Bordeaux. Gruppe D er i det hele tatt svært hjemme-preget, ingen av lagene har tapt hjemme. På bortebane har Maritimo ikke scoret ett eneste mål og tapt for Bordeaux og Club Brugge. I Portugal spilte de 1-1 mot Setubal i helgen, etter forventede tap mot Porto og Braga.

Det blir et alternativt hjemmelag, men det har fungert fint for Newcastle hittil, og de vinner normalt dette. At de har tapt i Premier League i det siste er svakt, men dette blir trolig enklere. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 21.11.2012 20:40
1. Manchester City - Real Madrid H U B
2. Ajax - Borussia Dortmu U B
3. Arsenal - Montpellier H
4. Schalke 04 - Olympiakos H
5. Anderlecht - Milan U B
6. Dynamo Kiev - Paris Saint-Ger U B
7. Porto - Dinamo Zagreb H
8. Rosenborg - Rapid Wien H
9. Lazio - Tottenham H U
10. Molde - FC København H U
11. Liverpool - BSC Young Boys H
12. Newcastle - Maritimo H

-

486-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 21.11.2012 20:40
1. Manchester City - Real Madrid H U B
2. Ajax - Borussia Dortmu H U B
3. Arsenal - Montpellier H
4. Schalke 04 - Olympiakos H
5. Anderlecht - Milan H U B
6. Dynamo Kiev - Paris Saint-Ger U B
7. Porto - Dinamo Zagreb H
8. Rosenborg - Rapid Wien H
9. Lazio - Tottenham H U B
10. Molde - FC København H U B
11. Liverpool - BSC Young Boys H
12. Newcastle - Maritimo H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere