*Nettavisen* Sport.

Vinn eller forsvinn for Svennis

Foto: AFP/Scanpix

Portsmouth jakter svenskens tjenester.

11.02.09 09:42

Ifølge Sky Sports skal Portsmouth ha henvendt seg til Sven Gøran Eriksson om den ledige stillingen som manager på Fratton Park. Mandag fikk Tony Adams sparken, og Eriksson seiler opp som favoritt til å ta over jobben. En av grunnene til det er at Eriksson allerede onsdag kan få sparken som trener for Mexico. Mexico har så langt slitt i VM-kvalifiseringen, og onsdagens resultat mot USA blir avgjørende for Svennis` videre karriere som landslagstrener.

Med seier vil svensken trolig forbli landslagstrener, med tap vil han få sparken. Det meksikanske fotballforbundet har tidligere signalisert at de har full tillit til Eriksson, men etter at resultatene den siste tiden har vært ustabile, har fotballforbundets pipe fått en annen lyd.

Det spekuleres i at meksikaneren Javier Aguierre kan ta over jobben som landslagstrener, om Svennis skulle forsvinne. Den meksikanske treneren er ledig på markedet etter å ha blitt sparket fra Atletico Madrid forrige uke.

Selv sier svensken at han ikke har noen som helst planer om å forlate Mexico, og at han er fast bestemt på å fullføre jobben med å sikre landet en plass i neste års VM i Sør-Afrika.

- Jeg har kontrakt til etter VM i 2010. En vet aldri hva som skjer i fotball, men jeg forholder meg til kontrakten, sier Eriksson før onsdagens viktige oppgjør mot USA.

Sven Gøran Eriksson har en imponerende trenerrekord å vise til. Svensken har blant annet trent klubber som Benfica, Roma, Lazio, Manchester City, samt at han i perioden 2002-2006 var trener for det engelske landslaget.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.