Vinn eller forsvinn

Foto: KAREN MINASYAN /AFP

VM-håpet til Bulgaria er fremdeles i live, men da er kun tre poeng godt nok i kveldens oppgjør mot Tsjekkia.

15.10.13 13:17

Sportspills meny tirsdag:
Tippetips: Nytt tap for Høgmo?
Oddstips: Bunnen er nådd
V4 Eskilstuna: Roger jakter trippel!
V65 Forus: Nettavisen med nytt superobjekt

Dagens langoddsprogram består for det meste av kamper fra VM-kvaliken, men det finnes et bredt utvalg for de hockeyfrelste med mange spennende objekter fra NHL, Allsvenskan, SM-liiga og KHL.

Dagens langskudd
53.Sveits – Slovenia B 3.00
VM-kvalik, gruppe E. Sveits sikret gruppeseieren med 2-1-seieren borte over Albania på fredag. Trener Ottmar Hitzfeld kan dermed tillate seg å rotere i laget. Stjernen Xherdan Shaqiri blir uansett ikke å finne på dagens bane, Bayern München-spilleren pådro seg en lårskade sist og står over. Det samme gjør backen Stephan Lichtsteiner og midtbanespilleren Pirmin Schwegler. Er uten tap i kvaliken, og hjemme i Basel har de delt poeng med Norge og Island, mens det ble full pott mot Albania og Kypros.

Mye som står på spill for Slovenia i kveldens kamp. Det er kun ett poeng opp til Island på andre, og hvis rivalen taper poeng mot Norge kan andreplassen kapres. Viste seg fra en god side i fredagens kamp mot Norge, men det kan diskuteres hvor vanskelig motstand de møtte på. Tapte sine to første på bortebane i kvaliken, mot Norge og Albania, men vant de to neste mot Island og Kypros. Må i kveld klare seg uten Birsa og Ilicic.

Sveits beholder førsteplassen i gruppa uansett resultat i kveld. Slovenia har vunnet fire på rad og øyner muligheten for playoff. Motivasjonsfaktoren kan utgjøre forskjellen og vi prøver oss med et langskudd på Slovenia til 3.00 i odds.

Dagens avslag
66.Serbia – Makedonia H 1.35
VM-kvalik, gruppe A. Serbia er nummer tre i gruppa med elleve poeng, og er utenfor rekkevidden til Kroatia på andre. Spilte ikke kvalik fredag, men varmet opp med en treningskamp mot Japan, som de vant 2-0. To siste i kvaliken har endt med 3-0-seier over et skadepreget Wales borte, mens Kroatia ble holdt til 1-1 hjemme. Har ellers kun slått Skottland. Må klare seg uten Neven Subotic, Ljubomir Fejsa og Filip Duricic. Makedonia tapte fredagens bortekamp mot Wales 0-1 og ligger sist i gruppa med syv poeng. Slo Serbia i det omvendte møtet for litt over et år siden, har ellers hentet de resterende poengene med seier over Wales hjemme samt 1-1-kampen borte mot Skottland. Reiste fra både Belgia, Kroatia og Wales med 0-1-tap i bagasjen. Skal være fordel Serbia, men når Makedonia har kommet seg unna både Belgia og Kroatia med ett-måls tap melder vi pass på H til 1.35.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
61. Bulgaria - Tsjekkia

VM-kvalik, gruppe B. Bulgarias VM-sjanser fikk seg en alvorlig knekk med 1-2-tapet borte mot Armenia sist. To utvisninger gjorde sitt til at det ble en vanskelig kveld for bulgarerne. Budurov ble sendt av rett før pause, mens Dyakov måtte slå følge halvtimen før slutt. Var likeve nær ved å få med seg ett poeng, men vertene utnyttet overtaket og scoret rett før slutt. Er nummer to i gruppa med 13 poeng, det samme som Danmark, men bulgarerne har syv plussmål å gå på, noe som kommer godt med siden danskene får besøk av Malta. Er dermed nødt til å vinne, men det kan likevel vise seg å bli nytteløst; med 16 poeng risikerer de å ende opp som dårligste gruppetoer.

Er ubeseiret i Sofia, hvor de har slått Malta og Armenia, og delt poeng med Italia og Danmark. Må i kveld klare seg uten midtbanespilleren Todor Nedelev, samt suspenderte Dyakov og Budurov.

Tsjekkia er kun ett poeng bak vertene, men uten sjans på videre spill. Vant 4-1 over Malta sist og kan ta andreplassen hvis alt går deres vei, men vil uansett bli dårligste gruppetoer. Frankfurt-spissen Václav Kadlec fikk sjansen fra start mot Malta, men Libor Kozák er trolig tilbake på topp i kveld. Tsjekkerne har variert voldsomt i resultatene i år; gikk på et stygt 0-3 tap hjemme mot Danmark i mars, vant så 3-0 borte over Armenia tre dager senere, men armenerne fikk revansjert seg med 2-1-seieren i Praha for litt over en måned siden.

Det motsatte oppgjøret endte 0-0, men i kveld tror vi bulgarerne skal ha gode muligheter til å ta alle tre. Desillusjonerte tsjekkere har ingenting å spille for, mens playoff-håpet til Bulgaria fremdeles brenner. Vi tror hjemmelaget griper sjansen og vi setter vår hundrelapp på H til godkjente 2.15 i odds.

Spilleforslag 2 tirsdag (spillestopp kl 20.10):

61. Bulgaria - Tsjekkia 2.15 2.95 2.90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag