Viste Glimt av gammel storhet

Foto: Anders Vanderloock / Scanpix

B-preget Rosenborg for svake mot Adeccoliga-motstand.

12.06.11 15:26

BODØ/GLIMT - RBK 3-1:

Fotballinteresserte bodøværinger har måttet tåle mye motgang de siste årene. Bodø/Glimt har røket ut av det beste selskapet i norsk toppfotball, og maktet heller ikke å ta seg tilbake i fjorårssesongen.

Et nytt år i Adeccoligaen står for tur. Flere nøkkelspillere har forlatt gultrøyene foran årets sesong, og økonomien i klubben er fortsatt svært anstrengt.

Likevel møtte det opp hele 5500 tilskuere i Nordlandshallen da Bodø/Glimt spilte sin første treningskamp for året mot Rosenborg.

B-preg
Trønderne var riktignok et godt stykke fra å stille med sitt beste mannskap, men spillere som Daniel Örlund, Fredrik Winsnes, Jon Inge Høiland og tidligere Glimt-yndling Trond Olsen var på plass fra start for RBK. Mattias Bjärsmyr startet også i en uvant midtbanerolle.

Glimt stilte med tre debutanter. Angrepstrioen Aram Khalili, Jim Johansen og Viljar Nordberg var nemlig med fra start. Khalili og Johansen har ankommet Nordlands største by fra tippeligalagene Start og Strømsgodset. 18-årige Nordberg er derimot et produkt fra egen stall.

Kanskje kan disse nykommerne få fart på både sine egne karrierer og sitt et nye lag etter skuffende år.

Debutant-scoring
Bodø/Glimt åpnet best og dominerte det meste av banespillet. De som ventet på mål måtte imidlertid vente til det kun var to minutter igjen til pause. Da viste Aram Khalili at han muligens har det som skal til for å erstatte den brasilianske måltyven Thiago Martins.

De tidligere U-landslagsspissen var feilvendt da han mottok ballen ved 16-meteren. 21-åringen vendte raskt opp og avsluttet vakkert med et velplassert skudd. Samme Khalili kunne økt ledelsen for vertene på en corner like etter, men Daniel Örlund avverget forsøket.

Gjermund Åsen utlignet på straffespark for Rosenborg snaue 20 minutter etter hvilen, men det var Glimt som hadde mest på lager mot slutten av oppgjøret.

Etter 77 minutters spill fikk også Jim Johansen markert seg. Harstadværingen slo da frisparket som innbytter Håvard Sakariassen fikk styre inn fra sin posisjon ved første stolpe.

Avgjørelsen falt ett minutt før full tid da midtstopper Karl Morten Eek headet inn et frispark fra Daniel Berntsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.