RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitner: - Tre personer kom løpende

Sist oppdatert:
Politiet etterforsker supporterdødsfall som drap.

Politiet har innledet drapsetterforskning og ber vitner om hjelp etter dødsfallet som rystet svensk fotball søndag.

En 43 år gammel supporter døde etter at han ble utsatt for vold i Helsingborg sentrum. Det skjedde i forbindelse med serieåpningen mellom Helsingborg og Djurgården.

– Det var en svart dag for svensk fotball, og det var også en dag som ble veldig mørk for oss som svensk politi. Vi hadde lagt ned utrolig mye krefter for å forberede oss til denne dagen, sier Tommy Sverngard i Helsingborg-politiet.

– Slått med flaske

Ifølge vitner var angrepet mot Djurgården-supporteren helt uprovosert.

– Det var tre personer som kom løpende. En av dem slo en glassflaske i mannens bakhode. Han faller sammen, og de begynner å slå og sparke ham, sier en 23 år gammel kvinne til Aftonbladet.

Ingen pågrepet

Ifølge politiet viser etterforskningen at det trolig er en gjerningsperson som har utøvd volden.

Lys, blomster og fotballdrakter ble lagt ned på plassen ved Kernen i Helsingborg der en Djurgården-supporter ble angrepet søndag. Han døde senere av skadene

– Jeg tror det finnes flere personer som vet hvem som har gjort dette. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å oppklare dette, sa Caroline Aspinge.

Ingen er pågrepet etter den tragiske hendelsen, men politiet har avhørt flere personer.

– Vi ønsker å høre fra publikum hvis det er noen som har informasjon å gi til politiet. Finnes det eventuelle vitner tar vi gjerne imot dem. Vi ber om informasjon som kan kaste lys over dette, sier Martin Carlsson i politiets kommunikasjonsavdeling.

Oppladningen til kampen mellom Helsingborg og Djurgården var preget av mye bråk. Kampen ble sparket i gang som planlagt, men måtte avbrytes da Djurgården-supportere tok seg inn på banen like før pause etter at det ble kjent at en person var død.

– Med tanke på stemningen som rådde, mente vi at det umulig å fortsette fotballkampen. Derfor ble kampen avbrutt, og det oppsto ganske omfattende tumulter både inne på og utenfor arenaen, fortalte Sverngard.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere