RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORTSATT SKADET: Solveig Gulbrandsen er likevel optimist foran sommerens fotball-VM i Canada.
FORTSATT SKADET: Solveig Gulbrandsen er likevel optimist foran sommerens fotball-VM i Canada. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

VM i fare for Gulbrandsen

Likevel er meniskopererte Solveig Gulbrandsen er optimist.

Norge møter Thailand i sin første VM-kamp 7. juni. Dermed er 34 år gamle Gulbrandsen i tidsnød.

– Tilbakemeldingen er at det er mer positivt enn ventet da de gikk inn i kneet. De tok vekk noe av den skadde menisken. Jeg var redd for at det skulle være verre, sier Gulbrandsen.

– Det vi ikke vet, er om de har klart å ta ut alt som skal ut, og om operasjonen er vellykket. Det vet jeg ikke før jeg belaster beinet. Jeg kan ikke garantere noe når jeg er skadd. Jeg vet ikke hvor fort det går og hvor mye kneet mitt tåler. Jeg våger ikke ta det for gitt, sier Gulbrandsen til NTB.

– Normalt tidsaspekt er at du skal klare å komme tilbake i fotballtrening i løpet av en måneds tid, om man er heldig. Jeg sykler og har begynt med styrketrening. Så jeg er i gang. Det er positivt. Jo kortere tid du er borte, lettere er det å komme tilbake. Da mister du ikke så mye muskelmasse. Jeg er optimist nå, forteller midtbanespilleren.

– Det er umulig å si når jeg er i fotballrelatert trening igjen. Jeg vet ikke, for jeg har aldri hatt en slik type skade. Noen bruker bare to uker, andre seks-åtte uker. Det kommer an på reaksjonen i kneet. Det viktigste nå er fortest mulig å trene så normalt som mulig uten fotball, som styrke og løping, slik at jeg ikke mister så mye form.

– Blir det tre uker på spinningsykkelen, blir det vanskeligere formmessig å rekke VM. Jeg er ved godt mot, sier Gulbrandsen.

– Jeg har vært med i hele oppkjøringen. Jeg har spilt mer fotball enn noen gang. Jeg er ikke bekymret for kamptreningen. Jeg har bevist at jeg kan gjøre comeback utallige ganger. Opptrening og form er noe jeg kan, sier Gulbrandsen.

– Spørsmålet er om jeg kommer i god nok form, om jeg har nok tid til å komme i form til å være brukbar i VM. Jeg drar ikke til Canada om formen ikke er som jeg ønsker, men da blir jeg neppe tatt ut heller. Ingen gratispassasjerer får plass i VM-troppen, sier den nyopererte.

Norge møter også Tyskland og Elfenbenskysten i gruppespillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere