VM-kampene du ikke må gå glipp av

Foto: Eamonn and James Clarke (Pa Photos)

Her er kampene hvor det blir mål, røde kort og hvor resultatet er mye viktigere enn du kunne ane.

09.06.10 11:19

Det er ikke mange dager før fotball-VM sparkes i gang. Vi har plukket ut fem godbiter du absolutt ikke bør gå glipp av i gruppespillet.

1. Sør-Afrika - Mexico 11.juni
Åpningskampen i VM er alltid en spesiell affære, men dette er ekstra spesiell. For det første er det første gangen et VM i fotball arrangeres i Afrika og for det andre skal det skje på en av de vakreste fotballstadioner som er laget: Soccer City Stadium. Sør-Afrika er ikke akkurat favoritter i sitt eget VM, men de er på hjemmebane og Mexico har ikke overbevist noen de siste årene. En åpen kamp som garantert vil ha mye stemning. Sør-Afrikas store spiller er Steven Pienaar (Everton). Mexico må stole på Arsenal-reserven Carlos Vela og Giovani dos Santos (Tottenham, utlånt til Galatasaray i forrige sesong).

2. Brasil - Nord-Korea 15.juni
Hvis det er en kamp det bør bli mål i så er det denne. Nord-Korea hadde et strålende forsvar i sin kvalifisering (med kun fem baklengs), men laget også kun 7 mål. Laget kom på en andreplass i sin kvalifiseringsgruppe, bak naboene i sør. Landet er også det lavest FIFA-rangerte landet i årets VM, og med under ett mål per kamp framover møter de et Brasil som virkelig kan lage mål når de vil. Dette kan virkelig bli en kamp med mange mål. Nord-Koreas farligste spiss er Hong Yong-Jo, men vi tviler sterkt på at han netter i denne kampen.

3. Hellas - Argentina 22.juni
Hellas er et av de høyeste lagene i årets VM med beinknusere både her og der i forsvar. Argentina på sin side er heller ikke fremmed for å takle i godt over beinhøyde, ledet av av kapteinen Javier Mascherano. Han møter et monster av en forsvarsspiller i Kyrgiakos, som også spiller for Liverpool, sammen med en skokk andre som liker at ballen er i høyden. Det er ikke Argentinas spillere like glade i. Ett lag vil spille i luften og ett på bakken, og vi vedder en halv kasse øl på at dette er kampen hvor kortene vil florere. En av de som fort kan få et kort er Diego Maradona. Hellas har også toppscoreren i kvalifiseringen i Europa: Theofanis Gekas. På Argentina er det par-tre spillere du har hørt om før...

4. USA - Algerie 23.juni
Den store satan møter lille Algerie. Ikke at vi kaller USA for akkurat det, den betegnelsen kommer fra fansen til Algerie. Samtidig er USA det landet med flest tilreisende supportere i Sør-Afrika. Hadde Bush fortsatt vært president hadde muligens kampen vært enda viktigere, men regn med at Algerie kommer til å spille for mer enn bare å vinne denne kampen. Lær deg navnene på stjernespillerne til Algerie før kampen: Yazid Mansouri (Lorient) og Antar Yahia (Bochum). Begge er født i Frankrike. For USA kan du se opp for Landon Donovan (Everton i fjorårets sesong) og Jozy Altidore (Hull i sesongen som var).

5. Brasil - Portugal 25.juni
Den tidligere kolonimakten mot kolonien er bare et poeng med denne kampen. De andre poengene er to lag med stjerner det virkelig skinner av. Hvis ikke denne kampen inneholder teknisk fotball vil ingen andre gjøre det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag