RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM på TV 2 til 2014

Sist oppdatert:
TV 2 og NRK kjøpte i dag de norske rettighetene for fotball-VM helt fram til og med 2014.

Dermed vil VM i 2006 i Tyskland, VM i 2010 i Sør-Afrika og VM i 2014 som sannsynligvis spilles i Brasil, vil bli vist på riksdekkende tv.

Fornøyd sportsjef
- Jeg er veldig fornøyd med avtalen, og lengden føles som et sted ut i evigheten. Avtalen innebærer at fotball-VM fram til 2014 vil gå på riksdekkende tv, sier TV 2s sportsjef, Bjørn Taalesen, til TV 2 Nettavisen.

Kanalene har foreløpig delt kampene 50/50 mellom seg. Avtalen var langt billigere enn milliardavtalen TV2 inngikk om de norske rettighetene. Konkrete summer vil ikke Taalesen ut med.

- Fifa ønsket å selge rettighetene selv og av denne avtalen får ikke Rune Hauge en krone, sier Taalesen og ler.

Kvinnemesterskapene inkludert
Inne i avtalen som NRK og TV 2 i dag inngikk med FIFA ligger også kvinnemesterskapene i perioden. Det vil si VM i 2007 og VM i 2009. Ungdoms-VM og prøve-VM i samme perioden ligger også inkludert i avtalen.

Det samme gjør mobil og internettrettigheter.

- Det har vært en hektisk periode der både rettighetene for norsk fotball og VM-fotball har blitt solgt samtidig, sier Bjørn Taalesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere