*Nettavisen* Sport.

VM-sikkerhet til 5 milliarder kroner

BLAR OPP: 5 milliarder kroner vil bli brukt på sikkerhet under fotball-VM Foto: Tasso Marcelo (Afp)

170.000 mennesker skal stå for sikkerheten i VM.

21.02.14 07:53

170.000 mennesker skal passe på sikkerheten under fotball-VM i Brasil til sommeren. Om lag 5 milliarder kroner skal brukes for å gjøre mesterskapet trygt.

150.000 av menneskene som skal arbeide for alles sikkerhet under mesterskapet er militært personell. I tillegg skal ytterligere 20.000 spesialtrente sikkerhetsvakter bidra.

Totalt spytter Brasils regjering inn 1,9 milliarder brasilianske real i sikkerheten, noe som tilsvarer like under 5 milliarder norske kroner.

- Vi er ikke så bekymret for demonstrasjoner, som er en demokratisk rettighet, men for mulig bruk av vold. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at det forekommer vold under demonstrasjoner, sa sekretær Andrei Rodgriues, som er ansatt i det brasilianske justisdepartementets avdeling for spesielle hendelser.

Under kontinentcupen i fjor sommer tok over en million mennesker til de brasilianske gatene for å vise at de tar avstand fra VM.

- Det vi jobber mest med er forebygging gjennom samtaler med de involverte partene. Vi vil separere de som vil gjøre en fredelig markering fra dem som bare er vandaler, sa Rodrigues.

- Vi er sikre på at et trygt og godt VM kan bli levert i Brasil, sa generalsekretær i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tidligere i uken.

Den engelske landslagssjefen Roy Hodgson har uttrykt bekymring for sikkerheten til den engelske fansen som har planer om å dra til Brasil i sommer for å se Englands VM-kamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.