RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SENDES HJEM: Kevin-Prince Boateng t.v. og Sulley Muntari (med ball) sendes hjem på grunna av internt bråk.
SENDES HJEM: Kevin-Prince Boateng t.v. og Sulley Muntari (med ball) sendes hjem på grunna av internt bråk. Foto: Mike Blake (Reuters)

VM-stjerner sendes hjem timer før skjebnekamp

Sist oppdatert:
Milan-stjerne skal ha slått til medlem av trenerteamet.

Det ghanesiske fotballforbundet bekrefter på sine hjemmesider at trener Kwesi Appiah har sendt Kevin-Prince Boateng og Sulley Muntari hjem på grunn av dårlig oppførsel.

I pressemeldingen  bekreftes ryktene om at Muntari skal ha gått til fysisk angrep på et medlem av det ghanesiske forbundet for to dager siden.

Sjokknyheten kommer bare timer før Ghana spiller avgjørende gruppespillskamp mot Portugal i VM.

Muntari skal også ha vært involvert i en heftig krangel med Kevin-Prince Boateng på trening for to dager siden, melder Gary Al-Smith på Twitter.

Det skal endt med at Boateng fikk en reprimande av trener Appiah. Det aksepterte ikke Schalke-spilleren, som svarte med å håne treneren.

Pressemeldingen fra fotballforbundet bekrefter opplysningene og at Boateng ikke har vist noe anger i ettertid.

Begge spillerne har nå status «utestengt fra landslaget på ubestemt tid.»

Boateng: - Dette skjedde
Til tyske Bild sier Boateng at en spøk mellom ham og Sulley Muntari endte med at trener Appiah reagerte kraftig.

- Sulley og jeg tullet etter en duell. Jeg sa at han hadde tatt ballen med hånda, han sa nei. Så lo jeg og sa «Er du dommer, eller?». Så lo vi begge. Da kom treneren og spurte hva vi lo av. Vi sa at det ikke var noe, bare en spøk. Men da sendte han oss til hotellet, sier Boateng.

Midtbanemannen forteller at ting virkelig tok av da han oppsøkte Appiah for en forklaring senere på kvelden.

- Jeg spurte ham om han hadde noe mot meg. Da ble han sint og begynte å rope på meg. Han skjelte meg ut og ropte ting som «fuck off» til meg, hevder Schalke-proffen.

- I dag fikk jeg vite at jeg har blitt suspendert fra troppen. Det aksepterer jeg. Men jeg vil ikke at noen skal tro jeg har fornærmet treneren eller er skyld i noe annet alvorlig. Jeg drar nå, og ønsker laget lykke til mot Portugal, avslutter Boateng.

Uroligheter
Ifølge Gary Al-Smith skulle stjerneduoen forlate lagets hotell klokken 13.00 norsk tid.

Ghana imponerte stort i 2-2-kampen mot Tyskland forrige uke. Etter at nyheten om korrupsjon i det ghanesiske fotballforbundet sprakk dagen etter, har imidlertid stemingen vært noe dårligere.

Det skal også ha vært store uroligheter i troppen på grunn av heftige diskusjoner om bonusutbetalinger. Flere spillere truet med å droppe den siste gruppespillskampen mot Portugal. Det skal ha endt opp med at et chartret fly fløy inn 3 millioner dollar i kontanter onsdag.

Muntari skrev for et par uker siden under på en ny toårskontrakt med AC Milan. Boateng, som også har spilt for Milan tidligere, spiller nå for tyske Schalke 04.

Ghana har en god mulighet til å gå videre fra Gruppe G med seier mot Portugal. Laget trenger imidlertid hjelp av Tyskland, som møter USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere