*Nettavisen* Sport.

- Derfor starter VM-finalen klokken 17:00

FOLKEHAV: Flere tusen mennesker har møtt opp for å få med seg VM-finalen på storskjerm i Paris klokken 17 søndag ettermiddag. Foto: Charly Triballeau (AFP)

Hevder FIFA tar hensyn til sponsorer.

15.07.18 17:02

Søndag spiller Frankrike og Kroatia VM-finale i Moskva med avspark klokken 17:00 norsk tid.

Tidspunktet har vekket oppsikt ettersom det ikke blir sett på som så kalt «prime time» eller beste sendetid i Europa - noe FIFA har tatt hensyn til tidligere.

Nå skriver The New York Times at det noe uvanlige tidspunktet skyldes at FIFA i stedet tar mer hensyn til det kinesiske markedet.

Kinesiske sponsorer har blitt svært viktige for forbundet. Av FIFAs 20 offisielle sponsorer under VM i Russland er syv av dem kinesiske.

Med avspark i Moskva klokken 18:00 lokal tid, vil det bety avspark klokken 23:00 i Kina. Det er fortsatt sent på kvelden for kineserne, men langt bedre enn at kampen ville blitt spilt midt på natten - noe som ville vært tilfelle dersom oppgjøret hadde startet i beste sendetid i Vest-Europa.

Det noe utradisjonelle starttidspunktet virker imidlertid ikke å ødelegge for franske og kroatiske supportere som har møtt opp i tusentall i deres hjemland for å få med seg finalen.

I Paris har flere titalls tusen møtt opp for å se kampen på storskjerm ved Eiffeltårnet, mens det også er enorme folkemengder til stede i Zagreb.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLARE FOR KAMP: Flere tusen gjør seg klare til VM-finale foran Eiffeltårnet. Foto: Bob Edme (AP)

Klikk på bildet for å forstørre.

FLERE TUSEN: Mange tusen på plass i Paris søndag ettermiddag i forbindelse med VM-finalen. Foto: Charles Platiau (Reuters)

Klikk på bildet for å forstørre.

ZAGREB: Det koker i Zagreb før VM-finalen. Foto: Marko Djurica (Reuters)

LIVE: Her kan du følge finalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag