ARGENTINA - KROATIA 0-3:

Argentina er ille ute og står i fare for å ryke ut av VM allerede i gruppespillet etter at Kroatia vant torsdagens oppgjør 3-0.

Ante Rebic, Luka Modric og Ivan Rakitic scoret målene, og førstnevntes scoring kom etter en vanvittig keepertabbe fra Willy Caballero.

Vil spare spillere

Torsdagens resultat betyr at Argentina ikke lenger har sin skjebne i egne hender. Noen hjelp fra Kroatia i siste kamp i gruppespillet kan de imidlertid ikke regne med.

På pressekonferansen etter kampen var nemlig Kroatia-trener Zlatko Dalic klar på at han, ikke uventet, vil spare spillere i møtet med Island, i og med at Kroatia allerede er videre.

- Ja, det kommer jeg til å gjøre, var Dalics korte svar på spørsmålet fra en kroatisk journalist.

VIL SPARE SPILLERE: Zlatko Dalic vil spare spillerne sine til sluttspillet når Island er motstander. Det er dårlig nytt for Argentina, som trenger hjelp for å gå videre.

Uavhengig av resultatet mellom Island og Nigeria fredag, vil det være til fordel for Argentina hvis Kroatia slår Island i den siste gruppespillsrunden.

Dalic sier han er stolt over det laget hans viste da Argentina ble feid av banen torsdag.

- Fra dag en har jeg stolt på laget mitt. Jeg trodde ikke vi skulle være videre etter andre kamp, men jeg var sikker på at vi skulle gå videre. Det var ikke Argentina som var dårlig i dag, det var vi som var fantastiske, sa Dalic.

HTML EMBED

Sampaoli fikk kjørt seg

Ikke uventet fikk Argentina-trener Jorge Sampaoli rettet en rekke kritiske spørsmål mot seg fra den argentinske pressen.

- 40 millioner argentinere holder deg ansvarlig for å bruke Caballero. Hvorfor ventet du ikke på Romero? Og hvorfor fikk ikke Armani en sjanse til å spille? spurte en journalist.

- Du har rett. Jeg er den som må ta de endelige avgjørelsene. Som trener er jeg ansvarlig for dette tapet. Jeg la en plan for denne kampen, og hadde jeg gjort det annerledes, kunne også utfallet vært bedre. Jeg synes ikke det er riktig å legge byrden på Caballero, sa Sampaoli.

Store sjanser

Etter bare fem minutters spill var Ivan Perisic farlig frampå for Kroatia. Inter-spilleren kom rundt på kant og fikk avsluttet langs bakken mot lengste hjørne, men Willy Caballero fikk en hånd på ballen og avverget til hjørnespark.

Snaut ti minutter senere var det Argentina sin tur til å prøve seg foran mål. Eduardo Salvio slo ballen inn til Maximiliano Meza, men en strålende blokkering fra Dejan Lovren hindret scoring for argentinerne.

Liverpool-stopper Lovren skulle rote det til noe for Kroatia litt senere i omgangen da han forsøkte å skjerme ballen ut. Meza stjal ballen og slo inn til Enzo Perez, som bredsidet ballen utenfor mål fra fem-seks meter.

Heller ikke Mario Mandzukic skulle lykkes foran mål etter en drøy halvtimes spill. Juventus-spilleren snek seg inn på blindsiden etter et innlegg fra høyre, men headet ballen utenfor mål fra meget god posisjon.

- Er det mulig?

Åtte minutter ut i den andre omgangen fikk Kroatia uttelling, og det med god hjelp fra Argentinas keeper Willy Caballero.

Chelseas reservekeeper skulle slå en pasning på direkten over Ante Rebic, som gikk i press, men endte opp med å legge opp ballen perfekt til kroaten, som takket, bukket og banket ballen i mål på hel volley.

Egil Drillo Olsen, som kommenterte kampen for NRK, var ikke spesielt overrasket over at det var en tabbe som ledet til kampens første mål.

- Er det mulig? De har hatt tendenser til noen tabber i den første omgangen og, så det er ikke så overraksende at målet skulle komme på en stor, stor forsvarsfeil, sa Drillo.

Modric og Rakitic punkterte

Da trengte Argentina mål, og det førte til store rom og flere sjanser for Kroatia.

Ti minutter før slutt banket Luka Modric spikeren i kista, med et fantastisk skudd fra langt hold. Real Madrid-stjernen dro seg mot høyre og banket ballen vakkert nede i Caballeros venstre hjørne.

Også Ivan Rakitic ville være med på moroa, og på overtid satte Barcelona-stjernen inn 3-0 etter en kontring.

Dermed er Kroatia videre til åttedelsfinale, mens Argentina trenger hjelp, samt seier mot Nigeria for å slå følge.

Island møter Nigeria i den andre kampen i Gruppe D fredag.