BRASIL - BELGIA: 1-2

Brasil åpnet forrykende i VM-kvartfinalen mot Belgia fredag, men det var belgierne som åpnet målkontoen, med hjelp fra en brasilianer. Fernandinho satte ballen i eget mål på corner tidlig i kampen og etter 30 spilte minutter doblet Kevin De Bruyne ledelsen.

Etter halvspilt andre omgang virket det som de rødkledde hadde god kontroll på kampen, men så kom utligningen. Renato Augusto hadde kun spilt tre minutter før han headet ballen i mål og gav brasilianerne håp. Brasilianerne hadde mange enorme sjanser til å ta fra Belgia ledelsen de siste 25 minuttene.

Egil «Drillo» Olsen var også klar på at Neymar ble snytt for straffespark, etter 90 minutter, da Thomas Meunier rev lagkameraten fra Paris Saint-Germain ned etter et innlegg mot bakerste stolpe.

- Det er et soleklart straffespark, uttalte Drillo om hendelsen.

Belgia beholdt dog ledelsen og er dermed klar for semifinale mot Frankrike. Kampen mellom nabolandene spilles 10. juli. Belgia føyer seg dermed inn i den eksklusive listen over land som har bestet Brasil i et VM. Nederland, Tyskland, Argentina, Italia, Norge var de enste landene som hadde slått de gulkledde tidligere.

Les også: Zlatans elleville melding til Beckham setter fyr på Internett

Kun land fra Europa igjen

Med Brasil utmars av VM gjenstår det kun europeiske lag igjen i turneringen: Frankrike, England, Sverige, Kroatia og Russland. Det har kun skjedd fire ganger tidligere i VM-historien.

Dermed kom ikke Brasil lenger enn de gjorde i turneringen for fire år siden, da de var vertsnasjon i turneringen og røk ut i semifinalen mot Tyskland.

- Hjertet brister

Alexander Schau valgte å dra frem situasjonen da den brasilianske stopperkjempen, Thiago Silva, satte ballen i stolpen tidlig i kvartfinalen, da det fortsatt var likt mellom lagene.

- Når du ser Thiago Silva treffer ballen med beinet og følger ballens bane med øynene og så treffer stanga.. Her ser du et hjerte briste, altså, sa Schau i NRKs studio i pausen, før han tok for seg en ny svært uheldig «brasse.»

- Fernandinho må føle det helt grusomt etter selvmålet. Han må ha det helt forferdelig nå, mannen som nærmest ble folkefinde for fire år siden i VM, han gjorde det dårligst på børsen. Jeg synes genuint fryktelig synd på fyren, men det blir dette som kommer til å stå i historiebøkene til evig tid, presisere Schau som henviser til kampen mellom Brasil og Tyskland som endte 7-1 i tyskernes favør. Da hadde Fernandinho mye av skylden for to av baklengsmålene.

Les også: Sammenligner Mbappé med Neymar etter flau filming

Stang-ut for Brasil

Sju minutter ut i første omgang kom Brasil til en kjempesjanse, med Thiago Silva i spissen. Neymar la en godt slått corner, som ble studdet videre av lagkameraten Miranda, før den endte opp hos Silva.

Brasilianeren klarte ikke å stokke beina og nærmest kneet ballen da han fikk den. Avslutningen gikk mot stolpen nærmest i sakte film, før den spratt ut i feltet og ble klarert av stressede belgiere.

Les også: Frankrike er klar for semifinale i VM etter seier mot Uruguay

Selvmål

Brasil fortsatte trykket, men det skulle bli Belgia som fikk uttelling først, i det 13. minutt. De rødkledde slo en corner som ble stusset videre av Kompany i retning brasilianske Fernandinho, som han spiller med i Manchester City.

Brassen var uheldig og fikk ballen i skulderen, før den gikk i mål. Dermed tok Belgia ledelsen, noe ufortjent. Det ble Brasil sjette baklengsmål under manageren, Tite, og alle hadde kommet fra dødballer.

Les også: Sverige fikk 565.000 kroner i bot for feil strømper i VM

Perfekt kontring

Plutselig doblet Belgia ledelsen etter en nydelig kontring, anført av Romelu Lukaku og fullført av Kevin De Bruyne, som scoret på et presist langskudd i lengste hjørne.

Lukaku fosset fremover etter en Brasil-corner og driblet av to mann før han sendte ballen til De Bruyne, som ventet til høyre utenfor 16-meteren. Manchester City-spilleren ladet kanonen og fyrte av et utagbart skudd, selv for en god keeper som Brasils sisteskanse, Allison Becker.

- Der er det 2-0 til Belgia og et er langskuddet som sitter fra motsatt side. I åttedelsfinalen var det Belgia som lå under 2-0 mot Japan før de snudde kampen, nå blir det altså Brasils tur til å snu kampen, ropte NRK-kommentator Christian Nilsen.

Redusering

Etter pause var det Brasil som presset på, og til slutt kom reduseringen. Renato Augusto entret banen etter 73 minutter og det tok under tre minutter før han hadde gitt landsmennene håp igjen.

Phillippe Coutinho fant brassens pannebrask med en utsøkt chip, som Augusto headet i mål på elegant vis.

Kjempesjanser

Ti minutter før kampslutt fikk Augusto en gyllen mulighet til å bli Brasils redningsmann og helt for evig tid, da han fikk en eventyrlig sjanse. Midtbanespilleren fikk ballen fra 16 meter og fikk avslutte helt upesset, men ballen gikk like tilside for mål.

Coutinho skulle «brenne» den neste kjempesjansen for Brasil etter 84 minutter da han ble servert ballen fra åtte meter, men ballen sklei av Barca-spillerens fot. Det ble Brasils 23 målsjanse i løpet av kvartfinalen mot Belgia, kun en av sjansene gikk i mål.

- Soleklart straffespark

Egil «Drillo» Olsen var også klar på at Neymar ble snytt for straffespark, etter 90 minutter, da Thomas Meunier rev lagkameraten fra Paris Saint-Germain ned etter et innlegg mot bakerste stolpe.

- Det er et soleklart straffespark, uttalte Drillo om hendelsen.

Tre minutter på overtid fikk Neymar muligheten fra 20 meter, da han curlet ballen på nydelig vis mot nærmeste kryss. Men Thibaut Courtois har vært med på rundans før og gjorde det keepere i verden over alltid har drømt om å gjøre, ifølge Christian Nilsen.

Les også: Buffon bekreftet klar for PSG