BELGIA - JAPAN 3-2

Det så ut til å gå mot et av VMs store sjokk da Japan ledet 2-0 over Belgia, men et vanvittig belgisk stormløp i den andre omgangen gjorde at Roberto Martínez til slutt vant 3-2.

Genki Haraguchi og Takashi Inui gav Japan ledelsen tidlig i den første omgangen før Jan Vertonghen og Marouane Fellaini utlignet like etter timen spilt.

Nacer Chadli ble den store helten med sin scoring i det 94. minutt, hvilket betyr at Belgia er videre til kvartfinalen for andre VM på rad. I 2014 røk de ut mot Argentina.

- En episk fotballkamp, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad da dommeren blåste i fløyta.

Også Martin Keown i BBCs livestudio var full av lovord for belgierne.

- Det er helt vanvittig bevgelse fra en del av banen til en annen. Perfekt utført. De Bruyne suser oppover banen og ventet med å spille ut. Chadli får ballen i boks, og det er et mål verdig å vinne enhver fotballkamp. Du må ha sympati for Japan, men fotballen vant, sa Arsenal-legenden.

- Vi skjønte null og niks her i studio, men så dro Belgia det i land, sa Jesper Mathisen i TV 2s studio etter kampen.

Henning Berg var også på plass hos TV 2, og mente at Belgias vaklende forsvarsspill åpnet for en fantastisk fotballkamp.

- Vi var glade for at Belgia var dårlige defensivt. De vinner ikke VM med slikt forsvarsspill, men det er deilig å se at de kommer tilbake. Den kontringa på slutten er verdensklasse, sa Henning Berg i TV 2s studio.

For Japan betyr dette stopp i kamp fire av mesterskapet, etter at de tok seg videre på dramatisk vis fra gruppe H. Der sendte de Senegal hjem etter at Aliou Cissés menn hadde to gule kort mer på fair-play-statistikken.

Det er ingen lett oppgave som venter Martínez og hans menn i kvartfinalen. Det er nemlig Brasil som venter i neste oppgjør, etter at Neymar og Roberto Firmino senket México tidligere lørdag.

Les mer: Brasil videre til kvartfinale i VM

Sjansehav

Det var de blå fra Japan som kom best i gang da Shinji Kagawa fikk muligheten til å skyte fra distanse. Forsøket fra Borussia Dortmund-spilleren suste utenfor Thibaut Courtois' lengste stolpe.

Belgia tok mer og mer over i banespillet, og fikk etter hvert involvert både Romelu Lukaku og Eden Hazard i det oppbyggende spillet. I det 25. minutt burde førstnevnte ha gitt Belgia ledelsen.

Et innlegg fra venstre gjorde at Maya Yoshida og keeper Eiji Kawashima slet med å vite hvem som skulle ta ut Lukaku. Til slutt fikk Southampton-stopperen, på desperat vis, kriget ballen unna.

Kun to minutter etter var det Hazards tur til å teste Kawashima. Han hamret til med venstre, men den japanske sisteskansen fikk klasket ballen unna.

Kevin de Bruynes innlegg like etter fant Vincent Kompany på vei gjennom den japanske boksen. Vinkelen ble for vanskelig for Manchester City-legenden.

Japan jobbet seg mer inn i kampen og etter halvtimen spilt fikk Yuto Nagatomo slått et flott innlegg mot Takashi Inui. Real Betis-mannens heading kunne enkelt fanges av Courtois.

Det var japanerne som kunne ta med seg selvtilliten inn i pausen, for like før pause holdt Courtois på å fomle ballen i mål etter at et japansk skudd ble styrt mot hans mål.

Heldigvis for belgierne så kunne de ta pause på stillingen 0-0 etter at japanerne hadde et solid overtak på banespillet mot slutten av de første 45 minuttene.

Les mer: Senegal med VM-protest mot Japan: - Vi er sjokkert

- De tror ikke det de ser!

Japanerne så ut til å ha fått et skikkelig vitamininnsprøytning i pausen, for kun minuttet inn i omgangen fikk Genki Haraguchi et fantastisk treff fra kanten av Belgia-boksen, og sendte Japan i føringen.

Belgia var nære ved å svare like etter da Hazard fikk ballen etter en ball fra høyre, men Chelsea-stjernen hamret ballen i stolpen bak Kawashima.

Så skulle det smelle fra Japans «blå samuraier» nok en gang. Kagawa og Inui kombinerte flott like utenfor den belgiske boksen og sistnevnte hamret ballen i mål forbi et utslått Courtois. Dermed ledet Japan 2-0 ti minutter inn i den andre omgangen.

- De tror jo nesten ikke det de ser! Det er et treff du bare kan drømme om, skrek TV 2-kommentator Brede Hangeland i det Inuis skudd sang i nettmaskene bak Courtois.

Lukaku burde ha redusert for Belgia i det 62. minutt da han ruvet høyest på et innlegg fra høyre. Manchester United-spissen fikk hodet på ballen, men fikk ikke stanget mot mål.

Reduseringen skulle komme i form av Jan Vertonghen som på senasjonelt vis fikk headet ballen fra kanten av boksen, i høy bue og over en utslått Kawashima. Dermed stod det 1-2 i Rostov.

Slik som for klubblaget sitt, så viste Marouane Fellaini seg som gull verdt i det 74. minutt. Den storvokste midtbanemannen ble byttet innpå, og stanget inn 2-2 for Martínez' menn.

Japan la seg ikke bak på, og Inui var i ferd med å gi Japan ledelsen på ny like etter Fellainis scoring da han snurret rundt med belgiske forsvarere. Heldigvis for de rødkledde fikk en belgier blokkert Inuis avslutning.

Les mer: Eriksen etter VM-drama: - Vi sviktet ham

Belgia snur det hele

Belgia var kun to vanvittige redninger av Kawashima unna å sette inn vinnermålet med fem minutter igjen på klokka. Første var det Nacer Chadli som fikk forsøket sitt reddet.

På det andre forsøket var det Lukaku som, nok en gang, steg til værs og fikk headet ballen mot mål. Kawashimas andre redning fikk frem de japanske glosene hos Wikestad i TV 2s kommentatorboks

- Banzai, sier Kawashima, og vipper den over tverrliggeren, sa Wikestad mens reprisene rullet over skjermen.

Samme mann måtte i aksjon bare minuttet etter da Vertognen forsøkte å sette sitt andre for dagen med et skudd fra distanse.

Japan trykket på for scoring på slutten og Axel Witsel var nære ved å styre et innlegg i eget mål i det 90. minutt. Hans forsøk ble slått unna av Courtois.

Keisuke Honda hadde muligheten til å bli den store japanske helten tre minutter inne i overtiden. Courtois fikk slått unna forsøket til den japanske legenden.

På overtid skulle Belgia ta seieren da de suste på en vanvittig kontring anført av Kevin de Bruyne. Ballen fant til slutt veien inn til Nacer Chadli som satte inn 3-2 i kampens aller siste minutt.