Gå til sidens hovedinnhold

Beskylder Maradona for rasistisk oppførsel på tribunen

- Alle vi som så det er rystet, sier BBC-journalist Jacqui Oatley.

MOSKVA (Nettavisen): Diego Armando Maradona regnes av mange som tidenes beste fotballspiller. Utenfor banen har et imidlertid blitt noen sleivspark opp gjennom årene.

Lørdag ble han fra tribuneplass vitne til at hans landsmenn måtte nøye seg med uavgjort 1-1 mot Island, etter at Lionel Messi bommet på straffe i andre omgang.

Maradona var plassert over pressetribunen, hvor Nettavisen var til stede lørdag, og flere ganger før og under kampen henvendte Argentina-fansen seg mot fotballikonet med sang og gestikulering.

I kjølvannet av lørdagens kamp rettes det nå anklager mot argentineren, som tyder på at han igjen er i utenomsportslig trøbbel.

Rasismebeskyldninger

BBC-journalist Jacqui Oatley skriver nemlig på Twitter at 57-åringen kom med en svært upassende gest mot sørkoreanske fans på tribunen.

- Noen sørkoreanske fans ropte "Diego", og han svarte med et kyss og et smil og et vink. Så dro han øynene sine til siden, i en tydelig rasistisk gest. Alle vi som så det er rystet, skriver Oatley på Twitter

En annen journalist, Seema Jaswal bekreftet påstanden til Oatley, som tidligere har vært gjest i TV 2s Premier League-sendinger.

- Jeg satt rett ved siden av Jacqui og så Maradonas gest. Han bør vite bedre. De som filmet ham var så oppglødd for å få ta bilde av ham, og dette er responsen. Veldig skuffende, skriver Jaswal.

Gjentok Lavezzis tabbe

Dette er ikke første gang en argentinsk fotballprofil havner i trøbbel for denne typen oppførsel.

Også Ezequiel Lavezzi, en av verdens best betalte fotballspillere, måtte be om unnskyldning etter at han poserte ved å dra øynene til siden under en fotografering med klubblaget Hebei China Fortune.

- På forespørsel fra Chinese Super League, tok vi de offisielle bildene for sesongen. Vi ble gitt instruksjoner av fotografen, og jeg prøvde å skape noen interessante bilder med morsomme ansikter, som kunne brukes til underholdning senere. Jeg hadde ingen intensjon om å fornærme det kinesiske folket, og jeg gjorde det ikke med onde hensikter, sa Lavezzi den gangen.

Maradonas svar

Natt til søndag la Diego Maradona ut et bilde på Instagram, der han svarer på anklagene.

- Jeg forstår bedre enn noen at i VM leter folk etter nyheter overalt, men jeg vil gjøre dette klart og tydelig: Blant så mange følelser og kjærlighet fra folk i dag, var det også en asiatisk gutt med Argentina-trøye. Fra langt unna prøvde jeg å fortelle dem hvor fint det er for meg at til og med asiater heier på oss. Det er alt, folkens. Kom igjen! skriver Maradona.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?