Gå til sidens hovedinnhold

Colombia-spiller slaktes for skittent triks mot England

Colombias venstreback Johan Mojica (25) avslørt av TV-bilder.

OSLO/MOSKVA (Nettavisen): Det kolombianske laget har fått kritikk for oppførselen deres under tirsdagens åttedelsfinale mot England.

Etter kampen som endte med seier til England på straffer, kunne Nettavisen blant annet melde om tidligere England-spiller Chris Waddle som uttalte seg svært kritisk om kolombianernes oppførsel.

Dagen derpå er det flere som er negative til de kolombianske spillerne, og det er spesielt venstreback Mojica som får gjennomgå.

Les også: Avslører drama i de engelske kulissene

Avslørt av TV-bilder

25-åringen ble tirsdag avslørt av TV-bildene da han forsøkte å sparke i stykker området ved straffemerket da England fikk straffe i starten av andre omgang.

Mojica forsøkte definitivt å ødelegge for Englands straffeskytter Harry Kane ved å lage ujevnheter i gressplenen, men det fungerte ikke. Kane satte ballen sikkert i mål og England tok seg til slutt videre til kvartfinalen.

Den kolombianske venstrebacken blir onsdag slaktet i en rekke europeiske aviser for sabotasjen.

Den tyske storavisen Die Welt skriver at det er «det mest skitne trikset noen har gjort i dette verdensmesterskapet». Tyske Speigel omtaler det hele som «grov usportslig oppførsel».

Flere reaksjoner i sosiale medier

Også flere engelske aviser omtaler hendelsen, mens det også har dukket opp en rekke reaksjoner i sosiale medier.

TV-seere fra Norge og andre land har også bitt seg merke i hendelsen, og mange er kritiske til den kolombianske spilleren.

Kritisk til dommeren

Colombia som altså røk ut av VM tirsdag kveld har ikke blitt konfrontert med hendelsen. Dommeren fikk ikke med seg Mojicas skitne triks, men det kolombianske laget pådro seg likevel totalt seks gule kort for andre kritikkverdige situasjoner.

Etter kampen mente Colombia-spiss Radamel Falcao at dommeren var partisk.

- Jeg synes det er snodig at de bruker en amerikansk dommer til å dømme kampen...for å være ærlig så får dette meg til å tvile på hele prosessen, sa Falcao til reportere etter kampen, ifølge Goal.com.

- Alle 50-50-situasjoner gikk alltid i Englands favør, fortalte Falcao.

Kommentarer til denne saken