Coutinho og Neymar reddet Brasil

TOK TIL TÅRENE: Neymar viste følelser etter fredagens oppgjør mot Costa Rica.

TOK TIL TÅRENE: Neymar viste følelser etter fredagens oppgjør mot Costa Rica. Foto: Kieran Mcmanus/bpi/rex/shutterstock (Shutterstock)

Dramatisk VM-oppgjør mellom Brasil og Costa Rica.

22.06.18 16:28

BRASIL - COSTA RICA 2-0:

Det så lenge ut til å gå mot en ny nedtur og poengdeling for Brasil i VM, men på overtid sørget Phillippe Coutinho og Neymar for at brasilianerne vant 2-0 over Costa Rica med hver sin scoring.

Forventingene er enorme til det brasilianske laget, og spesielt til stjernespilleren Neymar.

Fredag var han involvert på godt og vondt i kampen mot Costa Rica, samtidig som han viste tydelig hvilket press han er under da følelsene tok overhånd sekunder etter at dommeren blåste av kampen. TV-bildene viste at tårene strømmet på for Neymar da seieren var sikret.

Før det hadde Brasil slitt lenge mot Costa Rica i en kamp de stort sett dominerte. Brasilianerne slet lenge med å sette sjansene og frustrasjonen vokste for stjernene da Neymar først ble tildelt et straffespark mot slutten av kampen, før dommeren gjorde om på avgjørelsen etter å ha tatt i bruk videodømming (VAR). Reprisen viste nemlig at Neymar gikk alt for enkelt ned i boksen.

I sosiale medier får Neymar kritikk for å overspille i den aktuelle situasjonen, mens dommer Björn Kuipers får skryt for hvordan han håndterte situasjonen.

Selv om de ikke fikk straffe stakk likevel Brasil av med seieren da Coutinho dukket opp ett minutt på overtid og fikk tuppet inn 1-0, før Neymar økte til 2-0 seks minutter på overtid.

Laget står nå med fire poeng etter de to første kampene i gruppespillet.

Dermed har de skaffet seg et godt utgangspunkt med tanke på å ta seg videre til åttedelsfinalen.

Costa Rica har derimot ingen muligheter til å ta seg videre i mesterskapet etter at de har tapt to av to kamper.

Ingen mål før pause

Selv om Brasil var store favoritter til oppgjøret mot Costa Rica, fikk de ingen enkel dag på jobben i Sankt Petersburg fredag.

Det brasilianske stjernegalleriet stanget lenge mot costaricanerne og faktisk var det Costa Rica som kom til den største sjansen i førsteomgangen. Det skjedde da Cristian Gamboa etter 13 minutter spilte fri Celso Borges med en lur pasning fra kortlinja, men avslutningen til sistnevnte gikk like utenfor.

Det tok sin tid før Brasil våknet, men laget hadde en god periode etter cirka 25 minutter spill. Først fikk Gabriel Jesus korrekt annullert en scoring for offside, før både Neymar, Marceloa og Philippe Coutinho hadde hver sin brukbare målsjanse i minuttene som fulgte.

Ingen av de brasilianske stjernene hadde imidlertid marginene med seg og det stod derfor 0-0 til pause.

Store sjanser til Brasil

Etter en ganske skuffende førsteomgang, var det langt bedre takter fra Brasil etter pause.

Kun fire minutter var spilt av andreomgangen da brasilianerne var nær ved å ta ledelsen da Jesus headet ballen i tverrliggeren etter å ha mottatt et godt innlegg fra lagkamerat Douglas Costa. Brasil fortsatte å presse og sekunder senere kom Coutinho til en god skuddmulighet fra cirka 10 meter, men Gamboa hindret scoring på streken.

Cirka fem minutter senere var Brasil farlig frempå igjen da Paulinho spilte til Neymar som forsøkte seg med en avslutning, men Costa Rica-keeper Keylor Navas hindret scoring med en imponerende redning.

Brasil fortsatte å presse Costa Rica og etter 71 minutter fikk Neymar en ny stor mulighet da han snappet opp ballen fra Gonzalez, før han fyrte av et skudd, men avslutningen gikk like over mål.

I FOKUS: Både dommer Björn Kuipers og Neymar kom i fokus fredag. Foto: Dave Shopland/bpi/rex/shutterstock (Shutterstock)

VAR-situasjon

Få minutter senere var Neymar involvert igjen da dommeren pekte på straffemerket fordi han mente den brasilianske stjernen ble hindret på ulovlig vis inne i sekstenmeterboksen.

Dommeren fikk imidlertid beskjed på øret om å se episoden igjen på video, og etter å ha sett situasjonen på nytt valgte kamplederen å annullere straffesparket.

Selv om avgjørelsen var korrekt, virket det hele å frustrere Neymar og de andre brasilianske spillerne, men laget klarte likevel å kjempe seg til en seier.

Brasil slet i 90 minutter med å sette sjansene de skapte, men ett minutt på overtid dukket altså Coutinho opp inne i feltet og fikk tuppet inn 1-0 for Brasil. Neymar økte til 2-0 få minutter senere, noe som også ble sluttresultatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.