RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dejan Lovren hevder han har fått for mye tyn

FINALE: Dejan Lovren skal spille nok en finale.
FINALE: Dejan Lovren skal spille nok en finale. Foto: Ulrik Pedersen/csm/rex/shutterstock (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Midstopperen mener at en Champions League-finale og en VM-finale taler for seg.

I oktober i fjor ble Dejan Lovren byttet ut i det 31. minutt av kampen mellom Tottenham og Liverpool. Midtstopperen fikk totalslakt for sin opptreden som hadde ført til at Harry Kane kunne få herje fritt for Spurs. Kampen endte med en 4-1-seier for londonerne.

Onsdag fikk midtstopperen sin revansje. Lovrens Kroatia sendte nettopp Harry Kane og hans England ut av VM, og er klare for nasjonens første VM-finale i historien.

Etter kampen stilte en tårevåt Lovren opp til intervju med BeIn Sport. Der var han helt klar på at dette var en kamp for historiebøkene.

- Dette er noe vi aldri vil glemme. Folk gråter. De er glade i landet vårt nå. Dette er noe historisk for oss, sier Lovren.

- En av de beste forsvarspillerne

Personlig har også midtstopperen fått bevist for verden at han ikke er så dårlig som «alle» skulle ha det til.

- Det er noe spesielt - særlig for meg - folk sier jeg har hatt en vanskelig sesong. Det er jeg uenig i. Jeg har vist det ved at jeg gikk til Champions League-finalen med Liverpool og nå er i VM-finalen med mitt landslag. Jeg synes folk skal oppdage at jeg er også en av de beste forsvarspillerne i verden, og ikke bare snakke tull, forteller midtstopperen.

Mener Modric er verdens beste

I finalen, søndag, venter Frankrike. Franskmennene ses på som store favoritter, men Kroatia er inne i en flytsone som nasjonen håper at kan ende med VM-gull. I tillegg har de en mann ved navn Luka Modric som styrer skuta i riktig retning.

Og skulle det store skje, at Kroatia vinner VM-gull. Da mener Lovren at prisen for årets spiller i verden ikke lenger kun kan være en kamp mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

- Modric er en av de beste, nei ikke en av de beste - den beste midtbanespilleren i verden for øyeblikket. Skulle vi vinne dette mesterskapet, så fortjener han Gullballen, avslutter Kroatia-stjernen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere