Når landslag som Spania, Brasil og Frankrike skal plukke ut sine 23-mannstropper, så er det gjerne med store luksusproblemer. Det er nemlig slik at i enkelte posisjoner har nasjonene for mange gode til at alle kan være med.

Det betyr gjerne diskusjon og argumentasjon for hvorfor noen burde med, mens andre burde bli værende hjemme. Til slutt sitter det igjen en rekke vrakede superstjerner til sommerens VM.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Vi i Nettavisen har derfor snekret sammen en ellever av superstjernene som ble vraket av sine nasjoner til sommerens store fest i Russland:

Keeper: Ralf Fährmann (Schalke 04/Tyskland)

Fährmann blir av mange regnet som en av Bundesligaens absolutt beste keepere, og har vært stødig mellom Schalke-stengene i flere år nå. Han har til gode å vokte buret for «Die Mannschaft», og med navn som Manuel Neuer og Marc-André ter Stegen foran seg, så går nok et mesterskap av stabelen der Fährmann blir sittende hjemme.

Høyreback: Fabinho (Liverpool/Brasil)

Fabinho brukes nok mer på den defensive midtbanen for sitt klubblag, men han er minst like god på høyreback. Brasil mistet Dani Alves til skade, og valgte istedenfor Fagner fra Corinthians sammen med Danilo fra Manchester City. Her skulle man tro at den høyreiste brasilianeren i det minste hadde fått en plass i troppen.

Midtstopper: Marc Barta (Real Betis/Spania)

Kanskje ingen overraskelse da Spania har flere solide valg, men Barta har hatt en vanvittig tilbakekomst i La Liga under Quique Setién i Betis. Har låst igjen forsvaret, og har tidvis pekt seg ut som en matchvinner helt bakerst. Har scoret i El Clásico, Sevilla-derbyet og Der Klassiker.

Midtstopper: Aymeric Laporte (Manchester City/Frankrike)

Kunne ha valgt å spille for Spania også, men blir nå sittende hjemme da Frankrike heller valgte andre. Da Laurent Koscielny ble skadet var det mange som trodde at Laporte var sikker i troppen, men plassen gikk heller til Adil Rami fra Marseille.

Venstreback: Marcos Alonso (Chelsea/Spania)

Det sier veldig mye om Spanias bredde når de kan la Marcos Alonso, som ble tatt ut på årets lag i engelsk fotball, bli værende hjemme. Julen Lopetegui har heller gått for Nacho Monreal og Jordi Alba som valgene på venstrebacken. Noe av grunnen kan være at Alonso gjerne spiller høyere i banen, og har enda mer støtte defensivt, i Chelseas 3-5-2 kontra Spanias 4-3-3.

Høyrekant: Leroy Sané (Manchester City/Tyskland)

Ble kåret til årets unge spiller i Premier League, og helt essensiell på Manchester City-laget som filleristet resten av ligaen. Vært en av Pep Guardiolas aller best betrodde denne sesongen i England, men var en av de som ble vraket fra Joachim Löws bruttotropp. Dermed må lynvingen se sommerens mesterskap fra sofaplass.

Sentral midtbane: Radja Nainggolan (AS Roma/Belgia)

En vraking som får flere belgiere til å riste på hodet. Nainggolan kan spille i det som er av posisjoner på midtbanen, og hadde gitt belgierne et hav av energi. Vraking kommer av at Roberto Martínez mener han ikke kan få en stor nok rolle for Belgia. Nainggolan har siden valgt å gi seg på landslaget.

Les mer: Belgia droppet Nainggolan - legger opp på landslaget

Sentral midtbane: Adrien Rabiot (PSG/Frankrike)

Har hatt en solid sesong på den sentrale midtbanen til PSG, men kom ikke med i den endelige troppen. Ble tatt ut som én av elleve i en reservetropp, men sendte et brev til landslagstrener Didier Deschamps der han nektet å være del av reservene.

Venstrekant: Anthony Martial (Manchester United/Frankrike)

Martial kunne vel så godt ha spilt spiss, men har operert mye ute på kanten for United. Et helt angrep alene når han kommer skikkelig i gang, og kunne gitt Frankrike et x-faktor. Med spillere som Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé og Nabil Fékir ble det til slutt ingen plass for Uniteds nummer elleve.


Spiss: Mauro Icardi (Inter/Argentina)

Mange som stusser over hvorfor Gonzalo Higuaín er tatt ut, mens Icardi blir hjemme. Inter-spissen har vært i fyr og flamme denne sesongen, og flere er klare på at han er ligaens beste angriper. Det ryktes at Jorge Sampaoli, Argentina-sjefen, er usikker på hvordan Icardis noe kontroversielle personlighet vil slå ut i troppen. Dette kan forklare hvorfor han nå må se VM fra sofaplassen.

Spiss: Álvaro Morata (Chelsea/Spania)

Kanskje den store overraskelsen fra Spanias endelige VM-tropp, men vårparten har vært et mareritt for Morata. Én scoring i Premier League er ikke godt nok, og dermed får Iago Aspas, Rodrigo og Diego Costa billettene Lopetegui hadde til mesterskapet i Russland.


Benk: Neto (Valencia/Brasil), Alex Sandro (Juventus/Brasil), Chris Smalling (Manchester United/England), Javi Martínez (Spania/Bayern München), Ruben Neves (Wolves/Portugal), Daniel Wass (Celta Vigo/Danmark), Jack Wilshere (Arsenal/England), Emre Can (Liverpool/Tyskland), Alexandre Lacazette (Arsenal/Frankrike).