RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det spanske fotballforbundet har sparket landslagssjef Julen Lopetegui


SPARKET: Julen Lopetegui ble sparket som spansk landslagssjef.
SPARKET: Julen Lopetegui ble sparket som spansk landslagssjef. (AP)
Sist oppdatert:
Den spanske landslagssjefen er ferdig bare to dager før lagets første VM-kamp.

Det spanske fotballforbundet har sparket landslagssjef Julen Lopetegui, onsdag. Det bekreftes på en pressekonferanse. Etter flere møter med både landslagssjefen og kapteinsteamet til laget, har de nå bestemt seg for å sparke 51-åringen.

Sportsdirektør Fernando Hierro skal være mannen som kommer til å lede landslaget i sommerens VM-sluttspill.

Lopetegui skulle holde en pressekonferanse klokken 10.30 i forbindelse med lagets første VM-kamp mot Portugal, fredag. Pressekonferansen ble utsatt flere ganger på grunn av møtene mellom partene. Da den endelig kom, ble det bekreftet at spanjolen er sparket.

Visste ikke om Real-forhandlinger

Bråket rundt Lopeteguis framtid startet med at han tirsdag kveld ble bekreftet klar som ny Real Madrid-manager etter VM. Fotballpresident Rubiales skal ikke ha vært glad for at denne offentliggjørelsen kom så tett på VM-sluttspillet.

Det spanske fotballforbundet forklarer sparkingen med at de ikke skal ha blitt informert om at Lopetegui hadde forhandlet med Real Madrid.

- Han fortalte det fem minutter før offentliggjørelsen, uttalte Rubiales på pressekonferansen.

- Hvis noen vil snakke med en av våre ansatte, må de snakke med oss også - det er helt vanlig prosedyre. Landslaget er det viktigste vi har og VM er det største av alt, fortsatte han.

Den annerkjente journalisten Guillem Balague skrev rett før pressekonferansen at den spanske fotballpresidenten, Luis Rubiales, satt i møte med Lopetegui i morgentimene, onsdag. Også kapteinsteamet, med Sergio Ramos og Andres Iniesta i bresjen, skal ha vært innvolvert i møtene. Agendaen for møtet var at forbundet ville sparke Lopetegui, men at spillerne egentlig ønsket å beholde han.

Murring

Ryktene rundt hvorvidt spanjolen skulle bli sparket eller ikke, begynte å gå på Twitter onsdag morgen, og etter hvert slengte også de store spanske mediene seg på.

Etter at 51-åringen ble bekreftet som ny Real Madrid-sjef, skal det visstnok ha vært noe murring i den spanske spillergruppen. Rykter skal ha det til at Real Madrid-spillerne i troppen allerede visste om ansettelsen, mens resten av troppen ikke hadde fått denne beksjeden. Det skal derfor ikke ha blitt tatt godt imot at en offentliggjørelse kom så tett innpå mesterskapet.

Spania er regnet som en av mesterskapets store favoritter, og åpner VM mot Portugal fredag kveld. Iran og Marokko er de to andre lagene i gruppen.

LES OGSÅ: Lopetegui blir ny Real-trener: - Kommer til å ligne mer på erkerivalen

Signerte ny kontrakt i mai

Lopetegui tok over det spanske landslaget etter Vicente del Bosque, som ledet det spanske landslaget til VM-gull i 2010 og EM-gull i 2012.

I mai undertegnet Lopetegui ny kontrakt med det spanske fotballforbundet, og skulle etter planen være landslagstrener for Spania frem til 2020. Nå blir han i stedet snart å se som Real Madrid-trener.

Lopetegui er mannen som oftest får honnør for å fostre frem den nåværende generasjonen av spanske stjerne. Navn som Isco og Thiago fikk sin landslagsstart under Lopetegui på ungdomslandslagene til Spania.

Lopetegui har tidligere trent flere av Spanias U-landslag, og har også vært trener i Porto, Real Madrid B og Rayo Vallecano.

Som spiller har Lopetegui spilt i både Real Madrid og Barcelona. Han har vunnet La Liga som spiller med Madrid, i 1990, og den spanske supercupen med Barcelona fire år senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere