Verdensmesterskapet i fotball er noe helt spesielt, også for store verdensstjerner som Messi, Ronaldo og Neymar.

Derfor ønsker en del spillere ofte å ha familien med til VM i Russland for moralsk støtte, og for å kunne dele opp- og nedturer med sine kjære.

Les også: Her er Vogues 15 mest sexy fotballspillere i VM

- Viktig for noen

Etter fotball-VM i Tyskland i 2006 ble begrepet WAGs (wives and girlfriends) lagt til i den engelske ordboken.

Det var nemlig mesterskapet da Victoria Beckham, Cheryl Tweedie (da Cole), Coleen Rooney og resten av de engelske fotballfruene skapte kaos rundt egen tilstedeværelse i Tyskland. Så langt gikk det at mange mente WAGsene var skyld i at England røyk ut mot Portugal på straffekonk i kvartfinalen.

I år sier den engelske landslagssjefen Gareth Southgate at han oppfordrer spillernes kjære til å komme til Russland, og til å besøke dem dagen etter kampene.


- For noen blir det veldig. Dessverre for min familie, er jeg en av dem som ikke ønsker det, jeg vil ikke bli distrahert, har han uttalt til The Sun.

Her er et knippe av de største stjernenes koner og kjærester, som mange venter å se på tribunen i løpet av mesterskapet:

Shakira

Barcelona- og Spania-stjernen Gerard Piqué (31) er den spilleren i VM som er sammen med den mest kjente av alle fotballfruene. Siden 2011 har han nemlig vært kjæreste med superstjernen og artisten Shakira (41). Sammen har de barna Milan og Sasha.

Shakira har siden hitlåten «Whenever, Wherever» på begynnelsen av 2000-tallet, vært en av verdens mest populære artister. Hun sto blant annet for den offisielle VM-sangen under fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Shakira er kjent for å være en stor supporter av sin fotballspillende samboer, og også av klubben hans. Hun er ofte å se på Barcelonas kamper, og blir gjerne sett svært engasjert på tribunen.

Georgina Rodriguez

Spanske Rodriguez (23) har datet Real Madrid- og Portugal-stjernen Christiano Ronaldo (33) siden høsten 2016. Ifølge The Sun skal fotballspilleren ha fått øynene opp for Rodriquez under et Dolce & Gabbana-arrangement.

I november i fjor ble de to foreldre til lille Alana Martina. I juni samme år ble Christiano Ronaldo far til tvillingene Eva og Mateo ved hjelp av surrogatmor. Fra før har han Cristiano Ronaldo Jr. (7).

Etter at de to offentlig bekreftet at de var et par, har Rodriguez ofte vært å se på Real Madrids kamper.


På Instagram deler 23 år gamle Rodriguez store deler av sitt eget liv med fansen. Hun viser gjerne fram familien, sin luksuriøse livsstil og hvordan hun trener.


Katie Goodland

25 år gamle Goodland og Englands store stjerne, Tottenhams Harry Kane (24), har vært kjærester siden de var ungdommer og gikk på samme skole.

I januar 2017 ble de foreldre til lille Ivy, og tidligere i år avslørte paret at de skal bli tobarnsforeldre. Goodland kommer altså til å være langt på vei under VM i Russland.

25-åringen skal ifølge Daily Mail synes at interessen rundt seg selv og mannen er helt vill.

- Vi gikk på skole sammen, så hun har sett hele karrieren min. Og selvsagt synes hun det hele er litt crazy. Jeg tror faktisk hun har vært i avisene noen ganger bare for å ha luftet hundene, har Kane fortalte Daily Mail.

Selv er Goodland treningsinstruktør og har utdannelse innen idrettsvitenskap.

Anna Lewandowski

Kona til Polens og Bayern Münchens Robert Lewandowski (29), Anna Lewandowski (29), er selv et idrettstalent. Hun har flere medaljer fra VM, EM og nasjonale mesterskap i sin idrett, karate.

I tillegg har hun gjort forretningskvinne av seg. Til Business Insider fortalte hun i fjor at hun alltid har lagettil mannen, og at hun etter hvert fikk vite at lagkameratene hans spiste opp maten hun hadde sendt med ham på kamper og trening.

- Ettersom tiden gikk, begynte jeg å masseprodusere sjokoladebarer til Bayern-spillerne, uttalte hun til Business Insider.

Anna Lewandowski innså at det var et behov for god, men sunn mat for idrettsutøvere, og det ble starten på suksessfulle «Foods by Ann».

Ekteparet Lewandowski er også foreldre, sammen har de datteren Klara (1).
Maja Nilsson Lindelöf

Blogger, podcaster og influencer Maja Nilsson Lindelöf (24) giftet seg med Manchester United- og Sverige-stjernen Victor Nilsson Lindelöf (23) i Sverige i slutten av mai. Paret forlovet seg på en feriereise til Maldivene for et år siden.

De to - som begge er fra den svenske byen Västerås - møttes for første gang på en festival i Stockholm for fem år siden, ifølge Expressen.

- Så skrev hun til meg på Facebook, og vi bestemte oss for å møtes for en kaffe, og sånn skjedde det, har United-spilleren fortalt motemagasinet King.

Fru Nilsson Lindelöf er veldig aktiv i sosiale medier, og deler mye fra sitt liv som forretningskvinne og fotballfrue. Hun ser mange av mannens kamper, og var på plass i Russland før mesterskapet startet for Sveriges del.

Maja Nilsson Lindelöf er også kjent for å «henge ut» sin kjære på Twitter:


Antonella Roccuzzo

Som flere andre av de kjente fotballfruene har Antonella Roccuzzo (30) fulgt ektemannen Lionel Messi (30) gjennom hele hans karriere.

De to kommer begge fra den argentinske byen Rosario. Messi var venn med Roccuzzos fetter, og det var gjennom ham de to møttes da de var under ti år gamle, skriver The Sun.

Etter en periode med studier for Roccuzzo i Argentina og fotball for Messi i Barcelona, ble forholdet deres for alvor kjent for offentligheten før VM i Sør-Afrika i 2010, skriver sport-english.com.

I november 2012 ble paret foreldre til Lille Thiago, og i september 2015 kom deres andre barn, Mateo, til verden. Og i fjor giftet de to seg.

Når Messi og kona omtales i mediene, framstilles de ofte som et par som lever et rolig familieliv, til tross for Barcelona-spillerens enorme stjernestatus.


Bruna Marquezine

Brasil- og Paris Saint-Germain-stjernen Neymar har hatt en trøblete oppkjøring til VM i Russland på grunn av en skade i foten, og hadde fram til juni ikke spilte en eneste fotballkamp siden februar. Han har likevel hele tiden vært optimistisk med tanke på egen VM-deltakelse.

På tribunen i Russland, er det mye mulig at 26-åringens brasilianske modell- og skuespillerkjæreste, Bruna Marquezine (22), blir å se.

Neymar og Marquezine møttes første gang under karnevalet i Rio de Janeiro i 2012, og har hatt et av-og-på-forhold siden det.

Marquezine har hatt stor suksess som skuespiller, og har fått priser for sin innsats. De siste årene har hun spilt i en rekke brasilianske TV-serier og filmer.

22-åringen er aktiv på Instagram, og hele 28 millioner følger kontoen hennes. Hun deler også ofte bilder av seg selv og Neymar.

Magi Salah

Mohamed Salah (25) tok engelske Premier League med storm etter overgangen fra Roma i fjor sommer. Og mange Liverpool- og Egypt-supportere ble bekymret da 26-åringen gråtende måtte gå av banen med en skulderskade under Champions League-finalen mot Real Madrid 26. mai.

Etter å ha stått over Egypts første VM-kamp, var han til glede for mange tilbake da laget møtte Russland.

Om eget privatliv deler ikke Mohamed Salah så mye.

Han giftet seg med med kona, Magi Salah, i Egypt i 2013. De to skal ha gått på samme skole i hjemlandet. I 2014 fikk de datteren Makka.

Ekteparet Salah ble avbildet sammen med datteren ute på gressmatta på Anfield etter den siste Premier League-kampen for sesongen.

Ruby Mae

Den 23 år gamle undertøysmodellen omtales av The Sun som dama som muligens er den nye dronningen blant WAGsene. Hun har vært kjæreste med Englands og Tottenhams Dele Alli (22) siden 2016.

Under EM i Frankrike i 2016 var Mae blant fotballfruene som fulgte mesterskapet fra tribuneplass.

Ifølge The Sun er Mae svært støttende når det kommer til kjærestens fotballkarriere. Hun ser ofte kampene hans, og heier som en ekte supporter.

Tabloidavisen skriver også at paret reiser mye sammen, noe Maes Instagram-konto bekrefter.Paige Milian

Milian (22) har vært kjæreste med Raheem Sterling (23) i en årrekke. I 2017 ble de til foreldre til lille Thiago. Fra før har Sterling datteren Melody Rose fra et tidligere forhold.

Tidligere i år ble det kjent at Manchester City- og England-stjernen hadde fridd og fått ja fra Milian. Ifølge The Sun skal de to gifte seg en gang i 2019.

Lisa Müller

Lisa Müller (26) giftet seg med Bayern München- og Tyskland-stjernen Thomas Müller i 2009. De to ble kjærester da de var i tenårene, og har holdt sammen siden.

Lisa Müller er selv aktiv rytter, og konkurrerer i dressurridning. Konas lidenskap har gjort at Thomas Müller har engasjert seg i avl av ridehester, og i 2015 uttalte han til CNN at han har store ambisjoner for egen avl og konas rytterkarriere.

- Drømmen min er at Lisa en dag rir på en hest som jeg har avlet fram. Men det er langt fram, sa han den gang.

Lisa Müller deler gjerne bilder av hverdagen som rytter, samt glimt av livet med ektemannen på sin Instagram-profil.

Sofia Balbi

Balbi (28) var 13 år da hun møtte den 15 år gamle Luis Suárez i Uruguays hovedstad Montevideo. Suárez kom fra trange kår, mens Balbi kom fra en relativt velstående familie. Balbi-familien oppfordret Suárez til å jobbe hardt og satse på fotballen, resten er historie. Han spiller i dag for Barcelona og Uruguays landslag.

Paret har vært gift siden 2009, og sammen har de barna Delfina og Benjamin.

Som flere andre fotballfruer deler Balbi jevnlig bilder av seg selv og familien:

I Instagram-delingene under er Sofia Balbi avbildet sammen med kona til Barcelonas Lionel Messi, Antonella Roccuzzo, og Chelsea-spiller Cesc Fàbregas' kone, Daniella Semaan.

Og her er Sofia Balbi og Luis Suarez sammen med Barcelona-spiller Lionel Messi og hans kone Antonella Roccuzzo.