Gå til sidens hovedinnhold

Dette er TV-profilene nordmenn liker best i fotballsendingene

Og minst.

Fotball-VM er rett rundt hjørnet og det er NRK og TV 2 som skal sende kampene fra mesterskapet i Russland mellom 14. juni og 15. juli.

LES OGSÅ: Slik ser du VM på TV

Det ser ut til å falle i smak hos norske TV-tittere.

I en meningsmåling utført av Opinion for Unibet kommer det nemlig fram at nettopp NRK og TV 2 er de mest foretrukne fotballkanalene i Norge.

Undersøkelsen viser også at Øyvind Alsaker (TV 2), Egil Drillo Olsen (NRK) og Carina Olset (NRK) er de mest populære TV-profilene.

24 prosent av de spurte svarer at de oppfatter at NRK har de beste fotballsendingene, mens 21 prosent mener TV 2 er best. Discovery, med Eurosport og MAX, foretrekkes av 11 prosent, mens kun åtte prosent sier de foretrekker Viasat.

36 prosent har svart «vet ikke» på spørsmålet.

Beste likte kommentator

Undersøkelsen tar også for seg hvilke TV-profiler i fotballsendingene som fenger mest.

Det er TV 2 rutinerte Øyvind Alsaker som troner øverst av de mest populære fotballkommentatorene med 14 prosent.

Kollega Kapser Wikestad (TV 2) er nummer to på listen med sju prosent, mens Kenneth Fredheim (Discovery) deler andreplassen med Wikestad.

Videre har både Roar Stokke (Viasat) og Morten Langli (Viasat) fått en oppslutning på seks prosent hver i denne meningsmålingen, mens OLav Traaen (NRK) og Christian Nilssen (NRK) begge har fått tre prosent.

De som kommer dårligst ut i undersøkelsen er Petter Veland (Viasat), Simen Stamsø Møller (TV 2), Asbjørn Myhre (Discovery) og Marius Skjelbæk (TV 2). Alle disse har fått én prosent på målingen.

Det kan likevel tyde på at en stor andel ikke er helt sikre på hvilke kommentatorer de liker best, for hele 50 prosent har svart «vet ikke».

Best likte ekspert

Når det gjelder eksperter er det en gammel kjenning som er mest populær. Tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen (NRK/TV 2) er den best likte eksperten med 15 prosent av stemmene. Lise Klaveness (NRK) følger tett med 13 prosent, mens Kjetil Rekdal (Discovery) får 10 prosent.

Profilerte navn som Brede Hangeland (TV 2), Petter Myhre (TV 2) og Rune Bratseth (Viasat) får henholdsvis ni, sju og fem prosent.

Dårligst ut kommer Bengt Eriksen (Discovery) med fire prosent, Vidar Davidsen (Viasat) med tre prosent, Jesper Mathisen (TV 2) med to prosent og Roger Risholt (Discovery) med null prosent.

Hele 32 prosent har svart «vet ikke» på spørsmålet om beste ekspert.

Best likte programleder

Opinion har også tatt tempen på hvilke programledere som faller best i smak blant nordmenn. Carina Olset (NRK) topper den listen. Olset har fått 16 prosent av stemmene. Carsten Skjelbreid (Discovery) er nummer to med 11 prosent, mens Jan Henrik Børslid (TV 2) er nummer tre. Ni prosent sier de synes TV 2 Premier League-anker er beste programleder.

Julie Strømsvåg (TV 2) og Jon Hartvig Børrestad (TV 2) følger deretter med henholdsvis sju prosent og fem prosent. Andreas Hagen (NRK) får fire prosent, Daniel Høglund (Viasat) får tre prosent, og Anne Sturød (Discovery) får én prosent, det samme som Christian Ramberg (Viasat).

Her har 43 prosent valgt å svare «vet ikke» på spørsmålet.

Kun slått av vinter-OL

Når det gjelder selve fotball--VM er mesterskapet kun slått av vinter-OL når det gjelder interesse. 39 prosent svarer at de har vært mest interessert i årets vinter-OL, mens 27 prosent har mest interesse for fotball-VM.

Undersøkelsen viser videre at menn er omtrent like interessert i vinter-OL og fotball-VM, mens kvinner er mest opptatt av vinter-OL.

Hos de under 35 år er interessen jevnt fordelt mellom fotball-EM, fotball-VM og vinter-OL. Hos de over 50 år er vinter-OL klart mest interessant.

Av enkeltidretter er fotball likevel den mest populære idretten å se på TV. 35 prosent har oppgitt at de foretrekker å se fotball.

Skiskyting og langrenn følger med 16 og 4 prosent, mens kampsport og skøyter ligger nederst med kun to prosent hver på målingen.

42 prosent blant de under 50 år liker best å følge fotball på TV - mer enn de andre idrettene. Blant de mellom 50 og 70 år er det skiskyting som er på topp, foran fotball, henholdsvis 25 prosent mot 22 prosent.

Les også

Undersøkelse: Kun 17 prosent av kvinner er interessert i VM

Kommentarer til denne saken