RUSSLAND - SAUDI-ARABIA 5-0:

MOSKVA (Nettavisen): Etter at Robbie Williams hadde sunget ferdig, åpningsseremoniglitteret var ryddet bort og spillerne hadde marsjert inn på Luzjniki Stadion, steg en stolt Vladimir Putin fram til talerstolen før åpningskampen i Moskva.

Det er liten tvil om at den russiske presidenten har fått det akkurat som han ville. Et VM-pyntet Russland har invitert til fest, og glemt for de fleste, er alle skandaler og avsløringer.

Da hjemmelaget i tillegg disket opp med sin første seier i 2018, kan ikke åpningen av VM og åpningskampen mot Saudi-Arabia sies å være noe annet enn en gigantisk suksess for vertsnasjonen.

Jurij Gazinskij, Denis Tsjerysjev (2), Artem Dzyubov og Aleksandr Golovin scoret målene som ga Russland en drømmestart på VM med 5-0 over svake Saudi-Arabia.

Totalslakt

Selv om Putin virket fornøyd der han glisende ledet samtaler med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman på tribunen, var ikke alle like imponert.

Tidligere engelsk landslagsspiller Jermaine Jenas var klar i sin tale i BBCs studio.

- Vi ser definitivt på de to verste lagene i VM. Dessverre er nivået langt under det vi er vant til å se, var Jenas' nådeløse dom over kampen, til tross for stor russisk dominans.

Heller ikke Aleksander Schau i NRKs studio var særlig imponert over nivået - først og fremst gjestenes.

- Jeg er skuffet av Saudi-Arabia. Jeg er ikke skuffet over at VM er i gang, men Saudi-Arabia ... huff! Det er lov å møte opp. Det går altså så tregt og det blir så stillestående. Jeg hadde ikke hatt noe utpå der å gjøre, men en gang i blant tenker man at "noen ganger kunne jeg gjort akkurat det samme" - stått like stille, uttalte Schau.

Drømmestart for Russland

12 minutter var spilt da Jurij Gazinskij sørget for VMs første mål og ekstatisk jubel fra et entusiastisk hjemmepublikum. Aleksandr Golovin slo inn fra venstre og fant Krasnodar-spilleren, som stanget inn 1-0 for VM-vertene.

Midtveis i omgangen måtte Russland-stjernen Alan Dzagoev kaste inn håndkleet etter å ha pådratt seg det som kunne ligne på en strekkskade. Det er alt annet enn gode nyheter for Russland og deres håp om avansement fra Gruppe A. CSKA-stjernen ble erstattet av Denis Tsjernysjev.

Hell i uhell var det da at nettopp Tsjernysjev økte Russlands ledelse like før pause. Saudiaraberne ble tatt i ubalanse og hjemmelagets kontring kulminerte i at Roman Zobnin dyttet ballen ut til Villarreal-spilleren.

Pasningen så ut til å være litt for løs, og en saudiaraber kastet seg inn i duellen for å klarere. En iskald Tsjernysjev vippet ballen over beinet til forsvarsspilleren, før han løftet den opp i nettaket til 2-0.

Spikeren i kista

Saudi-Arabias første store sjanse kom et snaut kvarter ut i den andre omgangen. Et godt innlegg fra høyre ble slått mellom keeper Igor Akinfeev og den russiske backlinja, men Taisir Al-Jassam var akkurat for sent ute til å få en fot på ballen.

20 minutter før slutt ble Artem Dzyuba byttet inn, og 29-åringen skulle ikke bruke lang tid på å bemerke seg. På sin første touch på ballen headet spissen inn 3-0 etter nok et strålende innlegg fra Golovin.

På overtid satte Tsjernysjev inn sitt andre for dagen da han på vakkert vis løftet ballen over Saudi-Arabias keeper og i mål med utsiden av venstrefoten.

Spikeren i kista kom ved Aleksandr Golovin, som kronet en glimrende kamp ved å da han på et frispark fra 20 curlet ballen i nettet til 5-0.

VM fortsetter med en ny kamp i Gruppe A klokken 14.00 fredag. Da møtes Uruguay og Egypt, med en nylig friskmeldt Mohamed Salah på laget, i Jekaterinburg.